Foto: Per Wiklund
KAIS Mora

Varlis målexplosion fortsätter: ”Inte förvånad”

Nytt hattrick av Ranja Varli när Täby vände mot KAIS Mora.

Toppmatch mellan ligafyran Täby och ligatvåan KAIS Mora blev en match där Täby visade klass och lyckades vända underläge till seger.

— Vi är bra i tre perioder idag. Även om vi släpper två mål i första så har vi mycket lägen men vi var lite ängsliga i avslutsdelen då. Känslan hela tiden var att vi var starka idag och skulle ge Mora en bra match. Det är ju ett duktigt lag men när vi får stopp på det och ligger nära så gör vi det väldigt bra, säger Täbys tränare Tomas Davies.

KAIS Mora tog ledningen med två mål i den första perioden och hade även 1-3 i den andra perioden innan Täby lyckades starta en vändning genom två mål i den elfte minuten.

— Vi kastar om lite till andra men framförallt skakar vi av oss lite nervositet som fanns i första. Vi kommer in i det bra och det blir ett avgörande moment vid ställning 1-3. Skulle de gjort mål där hade det kunnat gå åt helvete. Men vi tävlar om det på ett helt annat sätt och hamnar i en bra fas och momentur efter 2-3. Mora blir lite skärrade och det kan vi utnyttja.

Täbys momentum fortsatte direkt i den tredje perioden med tre snabba mål och när Ranja Varli gjorde 7-3 i mitten på tredje var matchen avgjord. Ranja Varli som fortsätter producera poäng. På hennes fyra senaste matcher har hon haft en målexplosion med 10 mål och 2 assist. Totalt på hela säsongen har hon gjort 16 mål och 14 assist.

— Jag är inte förvånad. Ranja är en spelare som jobbar väldigt hårt och har gjort det under hela säsongen. Nu har hon fått bra ordning på grejerna och visar upp ett självförtroende där hon tror på det hon gör på planen. Vi är jättenöjda med henne och hoppas hon kan fortsätta så här. Hon blir jätteviktig för oss i ett slutspel.

Att vinna över Mora ger även mer än tre poäng? 

— Verkligen ett viktigt bevis för oss. Vi är ju i en situation där vi krigar med Endre som vägrar att förlora om fjärdeplatsen samtidigt som vi kan nå lagen ovanför oss. Varje poäng är jätteviktig för oss men också att vinna mot lagen ovanför oss. Det skickar signaler inför slutspelet att vi kan slå både Pixbo och Mora. Internt visar det för oss själva att vi kan vinna mot lagen och det är en bra känsla att ha med oss in i slutspelet.

Tomas Davies lyfter även fram ett spel hos Täby som börjat stämma mer och mer.

— Efter matchen mot Sirius har vi börjat göra väldigt mycket bra grejer. Vi har fått ett helt annat stäm i vårt spel och då framförallt offensivt. Det har ju alltid funnits där men nu är det inte 2-3 spelare som gör det utan vi har fått ett stäm över flera formationen som bidrar. Där är en stor skillnad jag ser och det har ju också gjort att vi producerat mer framåt. Senast mot Mora fick vi stryk med 3-1 och det säger ju sig självt att det är det offensiva som faller då. Nu har vi hittar kraft framåt på ett annat sätt även mot topplagen.

Tre poäng för Täby som därmed närmar sig KAIS Mora i tabellen och nu är tre poäng efter ligatvåan.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar