Foto: Per Wiklund
IKSU

Nya mål av Joelsson mot Täby – IKSU ett mål ifrån målrekord

Sex mål i höstas - när IKSU på nytt vann stort över Täby leverade Sofia Joelsson återigen.

När IKSU vann över Täby i höstas med 12-3 gjorde Sofia Joelsson hela sex mål. I returmötet i Tibblehallen visade Joelsson att hon trivs bra med att möta Täby och gjorde fyra nya mål.

— Ja tydligen trivs jag bra mot Täby. Det är ganska öppet på de ytor jag tycker om att vara på. Generellt tycker jag att det var väldigt öppet i deras försvar idag så det var bara att utnyttja det. Jag tycker inte laget gör sin bästa match men det är helt okej idag. Som vi ser på tavlan så måste vi ju gjort ganska mycket bra, säger Sofia Joelsson själv.

På tavlan stod det 5-12 vid matchens slut och ny tvåsiffrig seger för IKSU. Joelsson både inledde och avslutade målskyttet i den första perioden när IKSU gick ifrån till ledning med 4-1. I den andra perioden dippade IKSU samtidigt som Täby skapade mer och ställningen var 4-7 efter 40 minuter.

— Jag tycker ändå att vi gör det lite bättre försvarsmässigt i den andra än anfallsmässigt. Täby gör en väldigt bra period och vi går inte fullt ut utan hamnar på mellis och då är det svårt att försvara sig mot ett så bra lag som Täby är.

Joelsson själv gjorde sitt fjärde mål tidigt i den tredje perioden.

— Det har varit lite sisådär för mig efter jul. Idag kändes det som att jag kom tillbaka till den form jag vill ha. Det gäller att fortsätta bygga på det nu och förhoppningsvis steppa upp lite till inför slutspelet.

De 12 målen mot Täby innebär att IKSU totalt har gjort 229 mål den här säsongen vilket är tangerat målrekord i SSL. Ett rekord som definitivt kommer att slås i någon av de återstående matcherna.

— Vi sparar det till hemmaplan, sa Joelsson skämtsamt.

IKSU avslutar säsongen med att möta Endre, Dalen, Warberg och Pixbo Wallenstam innan slutspelet börjar.

— Än går jag inte och väntar på slutspelet utan vi har roliga matcher kvar. Endre kan bli en tuff match och så ett kul derby efter det. Vi har ju även Pixbo som kommer bli en tuff match. Det har gått väldigt snabbt och det känns lite konstigt nästan att det är så få matcher kvar.

Hur känns formen inför slutspelet? 

— Vi har väl varit i form i över ett år nu. Men det går lite upp och ner och vi börjar komma in i det nu känns det som. Förhoppningsvis lättar vi upp träningen nu snart och gör oss redo för slutspel.

TV: Se målen från matchen här 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar