Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Eliasson fortsätter inte i Pixbo: ”Nu går herrlaget in i en ny fas”

Jonas Eliasson fortsätter inte som tränare för Pixbo Wallenstam.

Pixbo Wallenstam tog sig till slutspel, väl där tog det helt stopp och de åkte ur kvartsfinalen med förlust med 4-0 i matcher mot Falun. I veckan blev det klart att tränare Jonas Eliasson inte kommer fortsätta. Årets säsong var Eliassons andra i Pixbos herrlag efter att han tog över efter Per Tjusberg.

– Vi vill tacka Jonas för två spännande år med Pixbo Wallenstams herrlag. Han har med sitt stora Pixbohjärta och engagemang flyttat fram herrlagets positioner på den internationella innebandyplanen. Jonas har också lärt spelare och ledare vad elit handlar om. Nu går herrlaget in i en ny fas där utveckling är i fokus och där vi fortsätter att utveckla och fördjupa det arbete Jonas har gjort och fört, säger sportchef Rikard Jonsson i ett pressmeddelande.

På två säsonger i herrlaget har Eliasson tagit Pixbo Wallenstam till slutspel men inte lyckats ta laget längre än till kvartsfinal. Innan dess ledde han klubbens damlag till bland annat ett SM-guld.

– Han har i flera år varit ledare i Pixbo Wallenstam inom såväl akademin som elit. På elitsidan förde han föreningens damlag till deras första SM-guld. Jonas tog sedan över herrlaget i en besvärlig situation som inleddes med Mikael Harryssons tragiska bortgång. Han samlade då laget och genomförde en fantastisk säsong för att hedra minnet av ”Harry”. Jonas vinnarmentalitet och prestationsfokus är enastående och han ställer höga krav på sig själv, spelare, ledare och inte minst sportchefer. Oavsett hans planer just nu, är vi i Pixbo Wallenstam angelägna om att hitta former för att jobba med honom i framtiden, säger elitansvarig Kalevi Pessi är glad över samarbetet med Jonas Eliasson.


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar