Foto: Per Wiklund
IKSU

Vändning av Täby: ”Har inte vunnit ett skit än”

Underläge in i den tredje perioden - då fick Täby energi och vände semifinal 1.

Under torsdagskvällen inleddes semifinalserien mellan regerande mästarna IKSU som vann sin kvartsfinalserien med 3-0 i matchen mot Täby som hade det betydligt tuffare och gick vidare första i femte avgörande matchen. Det var också IKSU som direkt tog kommandot på hemmaplan och i inledning av den tredje perioden utökade sin ledning till 4-1 i powerplay. Då började Täbys imponerande vändning.

— Vi tar med oss aggressiviteten ifrån den andra perioden. De är nog inte riktigt vana med att möta ett så aggressivt motstånd. Det blir lite skärrade tror jag och det är slutspel och vi får två snabba mål. De blir lite skärrade och vi kan spela på det och vända, sa Täbys Moa Tschöp till SSLPlay.se efter matchen.

Vilken vändning det sedan blev. Först stängde Täby ner ett boxplay och kort därefter klev först Ranja Varli fram och reducerade innan lagkapten Jennifer Stålhult fram och gjorde sitt andra mål i matchen bara minuten senare. Kvitteringen skulle även den komma när Täby fick fortsatt momentum och matchen gick till förlängning. Där avgjorde Moa Tschöp.

— Nu var det ett tag sedan jag fick det läget ute på vänsterkanten. Jag gillar att vara därute och jag vet vad jag ska göra när jag får den där. Det är bara att få den förbi första täck och in mot mål och när man ser den gå in blir man glad, berättade Tshcöp om målet.

Seger för Täby som inte bara innebar 1-0 i matcher i semifinalserien utan också att de bryter IKSU:s långa segersvit på 480 dagar.

— Det är klart att det känns hur bra som helst. Men vi har inte vunnit ett skit än. Men det kändes väldigt bra idag,

 

Match 2 i serien spelas redan på lördag och då i Tibblehallen.

— Det är bara hem och ladda om. Nu ska vi hem till våran hemmaplan och där vet vi att vi är starka. Vi visar här hur bra lag vi är och det är bara att gå in fortsätta spela så näst match och ta med oss aggressiviteten.


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar