Foto: Per Wiklund
IKSU

Skrällen fullbordad: ”Vi överbevisar hela Innebandy-Sverige”

Täby fullbordare skrällen - vidare till SM-final.

Inför semifinalserien mellan IKSU och Täby hade inte IKSU förlorat sedan den 17 december 2017. Den här säsongen slogs både poäng och målrekord i ligan av IKSU och inför semifinalserien talade mycket för att IKSU skulle ta sig vidare till ny SM-final. Då inledde Täby med bryta den 480 dagar långe segersviten och vinna första semifinalen i Umeå. När det under söndagen var dags för den femte avgörande fortsatte Täby att visa att de hittat ett sätt att vinna över regerande mästarna. Efter två perioder var Täby i ledning med 2-1.

— Jag tycker att vi spelare oerhört disciplinerat. Vi vet att IKSU kommer ut med en helt annan fart och då tappar man lätt huvudet. Men jag tycker vi jobbar på riktig, riktigt bra, sa Täbys lagkapten Jennifer Stålhult till Kanal 9 efter två perioder.

Efter en målrik inledning på tredje perioden gick Täby ifrån till med 5-3. En ledning som Täby lyckades hålla även om IKSU reducerade. Täbys försvarsspel höll matchen ut och superskrällen var ett faktum. Täby spelar SM-final.

– Det här är helt sjukt. Vi vinner tre matcher mot ett lag som inte förlorat på 49 matcher. Jag är jävla stolt. Det här är det sjukaste jag varit med om, säger Jennifer Stålhult till Kanal 9 efter matchen.

En seger med 3-2 i matcher som väldigt få trodde på inför semifinalserien.

— Vi struntade i att innebandy-Sverige inte trodde på oss. Det enda som räcker att vi gör det och att våra tränarna gör det. Det räcker långt.

En spelare som verkligen klev fram när det behövdes som mest var Täbys back Moa Tschöp.

– Jag vet ärligt inte vad jag ska säga. jag är bara så jävla glad. Vi slier för varandra i 60 jävla minuter. Vi har slagit ett så starkt lag som Iksu men vi är så jävla mycket bättre. Vi överbevisar hela Innebandy-Sverige, vi är fan det bästa laget i Sverige just nu, sa Moa Tschöp efter matchen.

I SM-finalen som spelas på lördag ställs Täby mot KAIS Mora.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar