Linköping IBK

Finsk forward till Linköping

Linköping har gjort klart med den finska forwarden Johannes Jokinen. - Det är självklart ett guld som jag vill ta tillsammans med Linköping, säger Jokinen.

Den finske landslagsmeriterade forwarden Johannes Jokinen är klar för spel i Linköping nästa säsong. Jokinen som den här säsongen spelat i schweiziska ligan där han kom sexa i poängligan med 26 mål och 20 assist.

-Vi är mycket glada att kunna presentera Johannes. Med honom får vi in en poängspelare som har gjort mycket poäng både i Finland och Schweiz. Dessutom är han en vinnare då han vunnit guld i Finska ligan, säger Linköpings Sportchef till Linköpings hemsida.

Jokinen själv kommenterar övergången.

– Det känns fantastiskt bra att få spela i ett av de bästa lagen i världens bästa liga. Jag har spelat i Finland och Schweiz men Linköping är den absolut proffsigaste klubben jag sett. En bra och stark organisation och en bra trupp gjorde valet enkelt, säger Jokinen.

Med 26 mål och 20 assist beskriver Jokinen sin spelstil.

-Jag är stark i det offensiva spelet. Jag skulle säga att jag har bra känsla när det gäller passningar och avslut. Det jag behöver utveckla är det defensiva spelet.

Målsättningen Jokinen i det Linköping som åkte ur i kvartsfinalen mot Mullsjö är klar.

– Det är självklart ett guld som jag vill ta tillsammans med Linköping.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar