Foto: Per Wiklund
Mullsjö AIS

Eriksson till Mullsjö: ”Ett lag som har chans att vinna guld”

Mullsjö AIS har gjort med Rikard Eriksson. – Jag känner att det finns stor potential i laget och en härlig supporterkultur vilket jag gillar väldigt mycket, säger Rikard Eriksson.

Mullsjö AIS fortsätter att förstärka truppen till nästa säsong. Rikard Eriksson, tidigare Warberg värvas.

– Vi visar genom denna värvning att Mullsjö är att räkna med på allvar. Det är första gången en landslagsspelare och en av världens bästa centrar väljer oss. Innebandykartan är omritad och vi vill fortsätta vår resa mot toppen. Rikard är som skräddarsydd för vårt spelsystem med hög fart, säger sportchef Jesper Axell  till Mullsjös hemsida.

Centern Rikard Eriksson kommer till Mullsjö efter åtta säsonger i Warberg IC.

– Det är såklart flera faktorer som gör att valet föll på Mullsjö. Det är en klubb med många karaktärer och jag har sett dem växa som lag och förening för varje år. Jag hoppas kunna hjälpa till att ta det där sista steget för att vi ska bli ett riktigt topplag.

Den här säsongen gjorde Eriksson 46 poäng i Warberg som åkte ur SSL. Dessutom spelade Eriksson VM i Riga.

– Det viktigaste är att helheten finns för både mig och min flickvän Frida. Sen var det viktigt att jag gick till ett lag som har chans att vinna guld. Det känns som Mullsjö har en bra chans redan i år och att på allvar skall etablera sig i toppen framöver.

Ny klubbadress för Eriksson som var jagad av flera klubbar.

– Mina personliga målsättningar är givetvis att få vinna ett SM-guld med Mullsjö och spela i en miljö där jag kan utvecklas så mycket som möjligt. Sedan siktar jag mot VM 2018 där jag vill vara med att ta tillbaka guldet till Sverige.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar