Foto: Per Wiklund
IK Sirius IBK

Ny målvakt till Sirius

Sirius har gjort med ersättare till målvakten Jarno Ihme. Det är Tobias Steineck som vänder tillbaka Sirius efter tre säsonger i Gävle.

Sirius har sedan det blev klart att Jarno Ihme skulle lämna klubben letat aktivt efter en ersättare på målvaktspositionen. Rykten har har placerat Tobias Steineck, Gävle GIK som ersättaren vilket  Steineck nu bekräftar till Uppsala Nya Tidning. 

– Det känns jättebra. Det känns som att klubben har utvecklas flera steg sedan jag gick till Gävle, säger Steineck.

Det nya kontraktet är skrivet på två år och innebär att Steineck vänder tillbaka till det Sirius han lämnade för tre år sedan.

– Jag har utvecklats jättemycket när det gäller mitt eget spel. Rutinen kommer med åren, man litar på sig själv. Jag har fått chansen till det eftersom jag har fått spela alla matcher här.

Utvecklingen som Steineck nämner har varit i Gävle GIK som på hans tre säsongen i klubben inneburit en säsong i SSL och två i Allsvenskan Norra. Nu väntar SSL-spel igen.

– Det känns som ett naturligt steg för mig att gå. När jag gick från Sirius var det för att få spela och att utvecklas, och att en gång i tiden axla en superligamålvaktsroll. Och nu får jag göra det i ett etablerat SSL-lag.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar