Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

Eric Björk stannar i Linköping

Linköping och backen Erik Björk har kommit överens om kontraktsförlängning.

Linköping har förlängt kontraktet med backen Eric Björk.

-Med Eric i laget får vi inte bara en stabil back utan också en massa rutin. SM-guld, landslagsspel och att han även testat på proffslivet är saker vi vill dra nytta av. Då vi står inför en liten generationsväxling så är det nyttigt att ha byggstenar som Björk. Han kan visa och förklara för våra unga spelare vad som krävs för att lyckas inom innebandyn, säger klubbens manager Johan Astbrant till Linköpings hemsida.

Eric Björk som den här säsongen gjorde 25 poäng kommenterar själv valet att stanna i Linköping.

-Ja, det känns bra att det nu är klart att jag stannar i Linköping. Det har varit en lång process fram till förlängning men jag har hela tiden haft en bra dialog med ledningen. Vi har samma syn på vad jag, laget och föreningen behöver utveckla för att ta nästa steg och det känns helt rätt att fortsätta i klubben, säger Björk.

Linköping åkte ut i kvartsfinal mot Mullsjö och det finns en del att utveckla till den kommande säsongen.

-Laget behöver våga mer och satsa mer i offensiven. Det måste till att vi kan och vågar bryta våra mönster för att vi ska kunna ändra matchbilder när det behövs.

Och på det mer personliga planet?

-Jag har en stor styrka i att jag spelat många viktiga matcher och vet vad som krävs för att lyckas. Dock är jag lite besviken på min insats denna säsong då jag ju fick sitta en del under slutspelet. Jag vill vara en toppback i SSL och nu är jag rejält revanschsugen inför nästa säsong. Jag vet vad jag behöver utveckla och dessa delar kommer jag redan nu att jobba med för att står redo inför kommande säsong.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar