Foto: Per Wiklund
Höllvikens IBF

Sjöstedt förlänger med Höllviken

Fredrik Sjöstedt förlänger med Höllviken och går nästa säsong in på sin 5:e i föreningen.

Höllviken som höll sig kvar i SSL förlänger kontraktet med Fredrik Sjöstedt som den här säsongen gjorde 13 mål och 4 assist.

– Förra säsongen var nog hans bästa sedan han anslöt till föreningen, så det känns härligt att hans attityd, energi och erfarenhet kommer finnas kvar i vårt lag, säger Vidar Jonsson till Höllvikens hemsida.

Fredrik Sjöstedt själv kommenterar det nya kontraktet och valet att stanna i Höllviken.

– Det som fick mig att stanna utan att tveka var att vi höll oss kvar i Svenska Superligan. Jag. Vet inte om jag hade haft kraften eller motivationen att starta om ännu en gång i Allsvenskan. Detta tillsammans med klubbens hårda arbete, fina målsättningar och att vi har fantastiskt skön grupp i laget gör att jag känner mig mer motiverad än någonsin, säger Sjöstedt.

Sjöstedt som varit med båda gångerna Höllviken gått upp i SSL.

– Den resan som gjorts är egentligen inte möjlig. Både organisatoriskt och sportsligt har vi lyfts från en ganska ”amatörmässig” förening till att nu ha etablerat sig på absoluta elitnivå på alla fronter. När jag kom till klubben var vi nykomlingar i allsvenskan och tippade att trilla ur och det fanns inga tankar eller planer på SSL. Att vi sedan 1 år senare stod i ett fullsatt Helsingborg Arena och hade premiär i SSL var sjukt.
– På dessa år har vi nu fått fantastiska förutsättningar för att verkligen kunna bli ett stabilt SSL-Lag, och nu är det upp till oss spelare och ledare att ta tillvara på denna möjlighet.
Nu väntar en ny säsong, den andra raka i SSL.
– Det kommer bli oerhört viktig att utveckla vårt spel och komma med lite överraskningar. Vi är inte nykomlingar längre och våra motståndare har bättre koll på oss nu. Sen är det andra året alltid svårt då man det första året svävar lite på moln och får mycket energi gratis. Det blir en utmaning att komma upp i samma energi.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar