Foto: Jerry Gray
Örebro Kings

SSL-nykomling värvar: ”Vår största värvning någonsin”

Örebro Innebandy värvar Simon Palmén från IBF Falun.

SSL-nykomlingen Örebro Innebandy värvar SM-guldmedaljören Simon Palmén från Falun. En värvning som föreningen beskriver som: ”Örebro innebandys genom tiderna största värvning”

24-åriga Palmén tog den gångna säsongen SM-guld med Falun. Förra säsongen gjorde han totalt 29 mål och 26 assist i serien och slutspelet. I SM-finalen som Falun vann med 5-4 mot gjorde Palmén Faluns 2-2 kvittering i inledningen av den andra perioden.

– Vi har gjort det som vi absolut skulle beskriva som vårat största förvärv. Sen finns det säkert andra som har synpunkter på hur vi beskriver detta. Men vi ser det som vår största värvning någonsin. Det känns otroligt roligt att få hem den här spelaren, säger Erik Eskils från Örebros sportgrupp under en presskonferens.

Palmén själv kommenterar övergången:

– Det känns jättekul. Att spela i SSL med Örebro och i min hemstad känns ju svinkul. Att få vara med och på riktigt etablera Örebro till ett SSL-lag känns jätteroligt och en rolig utmaning, säger Palmén och kommenterar nästa säsong målsättning:

– Mitt mål och det tror jag också laget tycker är att etablera sig, hålla sig kvar i början och att bygga långsamt.

Värvningen av Palmén är inte den sista Örebro Innebandy vill göra innan SSL-säsongen drar igång.

– Vi gör ingen hemlighet av att vi tittar på fler alternativ. Några dörrar har vi stängt och målvaktsfrågan var en sådan. Men det är ett par platser till i truppen som vi håller öppna, säger sportgruppens Erik Eskils som även letar tränare:

– Vi har pratat med många. Ibland så har det inte fungerat oss emellan och ibland har det inte fungerat för individen eller individerna. Det är svårt. Tränarfrågan är svår och en utmaning för innebandysverige generellt. Men jag ser med tillförsikt på att att vi kommer lösa det.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar