Foto: Arkivfoto/Per Wiklund
IBK Dalen

Special teams avgjorde för Dalen

Två mål i powerplay, ett i boxplay och inget insläppt i spel 4 mot 6. Special teams avgjorde för Dalen.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
IBK Dalen
6 - 4(2-1, 3-3, 1-0)
IK Sirius IBK

Dalen med en 7-2 seger med sig från bortapremiären mot AIK inledde piggt mot Sirius. Dalen som utlovat ett mer offensivt spel i år inledde som utlovat med ett högre försvarsspel och har ledningen med 2-1 efter första perioden.

– Vi gick för det igen precis som förra matchen och står på oss ganska högt. Vi provade att få till en ganska intensiv matchbild då det brukar bli ganska statiskt mot Sirius. Vi ville sätta puls i matchen direkt och det tycker jag att vi skapar. Vi gör en bra första period men började dippa i minut 15-16. Det börjar bli lite rörigt och vi börjar krångla till det, säger Dalens tränare Jonathan Brolin om den första perioden.

En sämre avslutning på perioden fortsatte in i den andra perioden där Sirius var otroligt effektiva. Två mål de första två bytena och ledning för Sirius med 4-2 efter 3 minuter.

– Vi spelar lite trött innebandy och sög in bollen för mycket och det är fortsatt rörigt. Sen blir det lite extremt med tre insläppta mål men Sirius gör det bra matchen igenom. Efter de målen börjar vi coacha lite hårdare och det blev bättre igen.

Dalen vände tillbaka och i boxplay återtog Dalen ledningen genom mål av Jonas Svahn som var otroligt bra.

– Han har sprungit hur mycket som helst de här två matcherna. Han kräver verkligen centralt i banan och har vunnit många andrabollar. Han är såklart jätteviktig för oss, men det är många som ska ha beröm idag.

I den tredje perioden höll Dalen undan och vann till slut med 6-4.

– Det blir mer Sirius och i tredje perioden får vi mest kriga och igenom det. Vi visar fin lagmoral och vi visar att vi är en bra grupp som är beredda att jobbaa hårt för varandra. Jag vill ge ett gott betyg till laginsatsen.

Två av Dalens mål gjordes i powerplay, ett i boxplay och laget lyckades även hålla tätt när Sirius fick möjlighet att spela 6 mot 4 i slutet av perioden.

– Det är med och vinner matchen åt oss. Vi stänger boxplay, gör två i powerplay och håller nollan i spel 4 mot 6

Två spelade matcher, med tanke på att ni gjort lite förändringar, hur ser du på säsongsinledningen? 

– Det är både och såklart. Men som helhet tycker jag att vi få fram fler spelare som har ett stort driv och vill vara med och utmana i matcherna. Jag är jättenöjd med en del av punkterna vi satt upp och verkligen att vi försöker leva efter det vi kommit överens om, avslutar Brolin.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar