Foto: Per Wiklund
AIK IBF

13 mål av AIK i segern över Sirius: ”Vi kontrollerar matchen”

Hela 21 mål i Solnahallen när AIK vann med 13-8 över Sirius. – Jag tycker att det hörs hela matchen igenom att vi är igång och här, säger Sebastian Johansson
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
AIK IBF
13 - 8(4-1, 4-2, 5-5)
IK Sirius IBK

Massor av mål i Solnahallen när AIK vann och tog säsongens andra trepoängare. Slutresultatet skrevs till en seger med hela 13-8. Efter två perioder ledde hemmalaget med 8-3.

– Jag tycker vi går in hårt med fart i första och andra perioden. Där har vi bra kontroll. Sedan i tredje höjer Sirius tempot oerhört mycket och vi får jobba lite annorlunda. Det blir en del powerplay och boxplay samt lite felstuds från vår sida som ställer till det, säger AIK:s Sebastian Johansson.

Både i andra och den tredje perioden gjorde AIK tidiga mål.

– Viktigt psykologiskt förstås för oss att komma in i det direkt men också för att motståndarna går ner sig. Jag tycker att det hörs hela matchen igenom att vi är igång och här. Det är bra fart på hela bänken som är aktiv precis som det alltid ska vara.

I mitten av den tredje perioden skapades viss nerv i matchen när Sirius krympte avståndet till fyra mål.

– Jag kände verkligen ingen oro. Vi kontrollerar matchen och jag litar fullt på mina medspelare att vi skulle vinna. Vi hade en skön ledning med oss och kunde förvalta den väl.

Ni gör 13 mål av AIK, men släpper också in 8? 

– Det är ju jättebra att vi gör mål. Vi sa innan match att vi skulle gå mycket framåt och hota och det är precis det vi gör. Sen är det i tredje vi släpper lite bakåt när Sirius gör sina mål men efter två perioder så har vi bra släppt tre.

Inför matchen utlovade Sebastian Johansson som är ny i AIK inför den säsongen att hans femma skulle bjuda på fin magi. Ett löfte han höll då han själv gjorde 2 mål och kedjekamraterna Axel Larson 2 mål och Simon Götz 1 mål.

– Jag har spelat mycket med Axel Larson både nu och tidigare. Det blir enkelt när vi spelar med varandra och vi hittar varandra bra. Det är bara att gå ut på planen och visa sig fri så kommer chanserna. Kul att lira och att det blev mål.

Första säsongen i SSL för 20-årige Sebastian Johansson som värvades från Tyresö Trollbäcken. Hur känns SSL-tempot? 

– Absolut. Jag har växt in i det i början så nu är det bara att köra. Jag tycker personligen att jag är inne i det nu. För egen del så vill jag fortsätta producera, avslutar Johansson.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar