IBF Falun

”Det vore extra kul att få chansen i landslaget”

Alexander Hallén förlängde igår kontraktet med Falun och skrev på för ytterligare två år. Förutom att fortsätta vinna med Falun vill han slå sig in i landslaget.

Det var inför matchen mot Storvreta som Falun och Alexander Hallén skrev på ett nytt kontrakt. Därefter gjorde Hallén hattrick.

– Det här var en väldigt bra kväll och väldigt skönt att vi fick vinna i sudden. Mot Storvreta är det alltid tajta matcher och de är den största rivalen vi har. Extra skönt att få vinna här hemma i grundserien och ha med sig det till slutspelet, säger Hallén.

Hallén som gör sin fjärde säsong i Falun har flera anledningar till att fortsättning i Falun.

– Det känns väldigt bra att få stanna kvar. Jag har lärt känna alla runtomkring och trivs väldigt bra med att spela med de här grabbarna. Jag vill verkligen fortsätta satsa och då är det i Falun man ska vara. Vi har vunnit guld och ska fortsätta vinna guld.

24-årige Hallén kom till Falun från IBK Runsten till säsongen 2014/15. Runsten som då spelade i Allsvenskan. Sedan dess har Hallén fortsatt att utvecklas och förra säsongen blev det personligt poängrekord i SSL med 49 poäng i grundserie och slutspel. I år har han redan gjort 35 poäng.

– Jag har gått framåt varje säsong och nu har jag verkligen koll på vad det handlar om att spela i SSL vilket man inte hade i början. Jag har blivit en mer ledande spelare och fått ta mer ansvar. Blickar vi framåt så vill jag vara med och fortsätta producera för att hjälpa laget att vinna.

Landslaget? 

– Det är klart att det vore extra kul att få chansen i landslaget. Det är ju något jag satsar mot som säkert alla som spelar innebandy på den här nivån. Samtidigt så gäller det att köra på i Falun vilket är mitt fokus och hoppas att de ringer. Vi har ingen kontakt idag och det skulle bara vara en bonus ifall jag får chansen, säger Hallén.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar