Foto: Per Wiklund
Herr-VM 2016

Vaaras kommenterar centrar/forwards

Förbundskapten Jan-Erik Vaara kommenterar de uttagna landslagstruppens centrar och forwards.

Centrar

Johan Samuelsson – Burit upp Granlo riktigt bra och kommer till Schweiz där han trivs väldigt bra. Spelet i Schweiz passar honom utmärkt. Snabb och en spelfördelare av högst klass. Lagets lagkapten med goda ledaregenskaper.

Jonas Svahn – En av världens snabbaste kontringsspelare med mycket god spelförståelse. och otrolig arbetskapacitet. Rolig att titta på när han spelar. Känns som ett givet alternativ och även bra i boxplayspelet

Joel Kanebjörk – Hög nivå på ledaregenskaper. Sällan någon spelare i hans omgivning som har misslyckats. Följer vår gameplan och direktiv alldeles utmärkt. Känns som han ytterligare är lite piggare i både ben och tanke.

Alexander Rudd. – Bolltrolllare. Använder sig av sin räckvidd och finurlighet på allra bästa sätt.

Forwards

Alexander Galante Carlström – En klassisk sniperkaratär. Han jobbar väldigt hårt med sina framgångar. Skapar utrymme för att vårt lag ska vinna.

Rasmus Enström – Det är vår lilla bolltrollare. Har nästan ett sjätte sinne för att hitta lösningar. Gör någonting kreativ och bäddar för de andra spelarna.

Rikard Eriksson – Han har utvecklats mycket i landslaget och varit med mycket på slutet. Otroligt kompetent på att hålla kvar bollen. Tung spelare med ett vasst skott.

Johannes Larsson – Varit viktig för Falun. En av de som jobbat mest målmedvetet i landslaget med otrolig arbetskapacitet och byggt på sin kompetens.

Kim Nilsson – .Han har det som krävs för att spela ett VM. Hans förmåga att göra mål. Bryta ner motståndet och komma förbi. En riktigt giftig avslutare. Meriterad och erfaren spelare.

Linus Nordgren – Allroundspelare. Har en spets för att leverera poäng i Helgingborg. Vi vill ha med klubblags viktigaste spelare i landslaget också. Otroligt kreativ och snabb.

Rasmus Sundstedt –  Trivs mycket med det spelet som är nere i Schweiz. Ställs inför oväntade problem och bekymmer och han löser det på ett ypperligt sätt. Stabil landslagsspelare och vi är tacksamma att ha en sådan spelare i Sverige

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar