Foto: IFF
Herr-VM 2016

”Kim står ju inte ofta framför mål”

Rasmus Sundstedt i den svenska förstafemman gjorde igår 2 mål innan han blev utbytt inför den tredje perioden. - Ingen skada. Det var väl avlastning och för Rasmus och hans fot ska få känna på det också, säger Sundstedt till ibnytt.se

Två mål av Rasmus Sundstedt mot Lettland innan han inför den tredje perioden blev utbytt.

– Alltid skönt att hänga dit mål i början av turneringen. Jag spelar ju med sådana gubbar som gör att jag kommer få många lägen och jag ska ju bidra med mål. Första år ju ett grismål framför kassen där jag ska stå ibland. En bra start för att känna att man är inne i det. Vi som femma kom igång helt okej. Vi bjöd på lite kontringar och slarvade med avgörande passningar men de var stabilt för oss. Vi gjorde ju trots allt fyra mål.

Du blev utbytt inför tredje och kom inte tillbaka ut på bänken. Skada? 
– Ingen skada. Det var väl avlastning och för Rasmus och hans fot ska få känna på det också. När jag ändå inte skulle spela mer så var det lika bra att jogga ner, duscha och käka återhämtningsmål direkt istället för att sitta och frysa på bänken.

Vad är din roll i landslaget? 
– Utanför så är jag ganska blyg av mig och glider mest med utan att göra något större väsen av mig. Jag tar ju ingen Robin eller Johan roll och pushar på eller en Matte (Mattias Samuelsson) roll som pajas utan glider mest med i laget. På planen ska jag i landslaget vara mer av en målskytt och ta mer grisjobb framför kassen eftersom jag spelar med så bra spelare. Kim står ju inte ofta framför mål så då tar jag den rollen och jag har inget emot det. Det kommer returer och jag skapar ytor åt de andra.

Imorgon match mot Norge. Vad tror du om den matchen? 
– Vi har ju mött Norge inför de två senaste VM och det är ju helt klart en match vi ska vinna. Men slarvar vi så kommer de straffa oss. Det är viktigt att vi går med 100% även om det kan vara svårt att hålla tempot. Det kan lätt bli att man står och rullar back och sarg upp och hamnar utanför de. Det är ett bra tillfälle för oss att träna in.

Är det något ni tänker på, att träna in moment mot ett sämre motstånd? 
– Ja eller, vi får ju uppgifter varje femma vad man ska göra, vilka uppspel vi ska spela och bla,bla. Om man inte känner att man har det riktigt i sig så är det ett bra tillfälle att öva på det.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar