Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

SSL i Tjeckisk TV

Kvällens match Linköping-Växjö blir den första av flera SSL-matcher att visas i Tjeckien där innebandyintresset är stort.

Svenska Superligan kommer framöver även kunna ses i Tjeckien där innebandyintresset är stort. 60 matcher per säsong köps av företaget Nova Group som i sina kanaler kommer visa SSL på tjeckisk linjär TV. Första matchen är kvällens match mellan Linköping-Växjö. Ett avtal som Svensk Innebandy är nöjda med.

– Det innebär helt enkelt att SSL kommer att nå ut till fler människor, vilket kommer att stärka ligans och även alla föreningars varumärken. Vi når en större och bredare publik, i många fall människor som inte sett SSL förut men som plötsligt bara är ett knapptryck från att kunna följa en match av bästa kvalité från till exempel Linköpings Sporthall, säger Svensk Innebandys arrangemangsansvarige Magnus Nilsson i ett pressmeddelande.

Det Tjeckiska landslaget var nära att ta sig vidare till final i VM i en mycket jämn semifinal mot Finland och att intresse för sporten är stor råder ingen tvekan om.
– Innebandy är en av de mest populära sporterna i Tjeckien och Svenska Superligan är förmodligen den bästa innebandyligan i världen. Vi har internt testat ett par matcher med hjälp av Sportsground och Svensk Innebandy – det har varit succéartat. Resultatet har helt enkelt varit över all förväntan och därför har vi beslutat oss för att börja sända SSL i våra sportkanaler, säger Dusan Mendel, Head of Sports på Nova Sport som köpt in matcherna.

 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar