Foto: ibnytt.se
Linköping IBK

”Jag tycker det gick över gränsen”

Det hettade till i slutet av matchen Linköping-Växjö och Linköpings tränare Johan Astbrant har sin bild klar när ibnytt pratar med honom på plats i Linköpings sporthall efter matchen. - Jag tycker det gick över gränsen igen när Växjö är här, säger Astbrant.

Jämnt och tufft när SSL drog igång igen efter VM-uppehållet. En match som Linköping vann i förlängning efter att Växjö kvitterat med bara 15 sekunder kvar.

Flera gånger under matchen hettade det till mellan spelarna i båda lagen. I slutet av matchen får först Markus Jonsson en utvisning som blir avvaktande och i det efterföljande spelet drar Ludwig Persson på sig ett matchstraff. Linköpings tränare Johan Astbrant var inte helt nöjd efter matchen.

– Jag tycker att det gick över gränsen igen när Växjö är här. Vi fick rapporter i periodpausen mellan första och andra att de gör saker som i en normal situation blir matchstraff och anmälning, t ex att sätta knä på någon som ligger ner. Jag kommer inte anmäla det utan det får de som sköter det titta på. Men jag tycker inte det är okej och jag blir besviken när inte deras tränare säger ifrån. Skulle våra spelare göra så här ute skulle de ryka direkt och jag har skickat ner spelare när de inte skött sig. Jag tycker inte det beteendet är okej och det tycker jag Niklas ska ta tag i, säger Astbrant.

Astbrant fortsätter och förklarar att det är inte domarna han anser gör fel.

– Jag tycker att domarna är med i andra och tredje och de går in och dömer för de fula grejerna. Frislag hit eller dit blir det då det är en bedömningssport. Det är inte domarna som bestämmer de fula grejerna utan det måste Niklas ta bort, vi vill inte ha det i innebandyn.

Hur resonerade du i slutet av matchen? 

– När det är 5 mot 3 är det ju så att de enda som har vinst av en dubbelutvisning är ju Växjö. Det var mer att jag sa att vi skulle ha lugn och fokus på det vi pratat om. Sen är det bra att det blir puls, det gynnas både vi och Växjö av och i första perioden så tycker jag att det är lite avslaget. Därför tycker jag det är så fult grejerna de gör. Det är lite synd att det blir som det blir på slutet.

Hur ser du på matchen i sin helhet. Följde ni er gameplan? 

– För oss handlar det mycket om beteende. Vi pratar mer om beteende än om resultatet. Vi pratar om att ha mycket energi och det är upp till var och en om vi ska göra det vi ska. När jag analyserar matchen och ser att det är en spelare som inte har gjort hemjobbet till 100% så ska de få de frågan varför det inte gör det. Idag är jag jättenöjd med grabbarna och vi får välförtjänt utdelning i sista. 2 poäng till oss och 1 poäng till Växjö är väl rättvist. Inför tredje pratar vi om girigheten, att man inte passa även ansvaret till någon annan utan våga ta ansvar själv. Se bara felix 2-2 mål där han beslutsam kliver in och dunkar upp den i krysset. Det är 32 omgångar av att lära och när vi går in i slutspel så ska vi ha koll på hur vi agerar.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar