Innebandyfesten

Guide Innebandyfesten: Rönnby Västerås – JAS DJ17

Guide inför Innebandyfesten 2017. Här med Rönnby Västerås IBK som spelar i grupp B i JAS DJ17.

Rönnbys kullar har under de senaste åren varit ledande av spelare som bland annat Jonna Sjöberg, Izabell Roos, Thilde Thölin, Nathalie Uppling och Lisa Söderlund för att nämna några. Dessa spelare som är födda 1998 har nu kommit till den åldern att de är för gamla för Juniorallsvenskan och det var ett ”nytt” Rönnby som intog JAS-säsongen 16/17.

Ett par spelare födda 2000 och 2001 hade tillkommit i truppen, något namn anslöt utifrån och ett par av spelarna som tidigare hade haft mer ”anonyma” roller, skulle få kiva fram. Laget lottades in i C-gruppen med bland annat suveräna Barkarby och lagen från Värmland.

Laget inledde starkt med tre raka segrar, men därefter väntade två tuffa matcher mot Karlstad och Bele Barkarby. Båda på bortaplan och där blev man till sist nollade även om man mot Barkarby var med länge i den tredje perioden sett till matchhändelserna. Därefter åkte laget på två plumpar till totalt, dels i returen hemma mot Barkarby, men även borta mot Täby. Både Karlstad och Täby var två lag som slutade utanför slutspelsplatsen och Rönnby istället slog Skoghall två gånger om, som slutade på tredjeplatsen, visar vikten av att slå rätt lag.

En andraplats i gruppen på 30 inspelade poäng, med fem poäng ner till missat slutspel, blev till sist lagets facit som gjorde att man lottades mot IBF Linköping på bortaplan i playoff 2. Att det skulle bli en tuff match var nog något som de flesta räknade med och matchen levde upp till förväntningarna. Efter att ha följts åt i princip hela matchen så kunde den första tvåmålsledningen för gästande Rönnby komma i matchens slut när Rebecka Lindfors gjorde sitt andra mål. Även om Linköping kunde reducera så blev det till sist en uddamålsseger för Rönnby som därmed såg till att även denna säsongen, ha med sig två lag till Innebandyfesten. Förra året var det många spelare som dubblade i båda klasserna och det finns nog även risk denna gången att ett par namn kommer ställas inför samma uppgift den här gången.

I Uppsala så blev man B-gruppen tillsammans med Lindome, Hovslätt och Örnsköldsvik, där just fighten kring gruppsegern känns någorlunda öppen. Både Lindome och Rönnby deltog förra året och fick känna på hur det fungerar med att först spela ett gruppspel och sedan ett eventuellt slutspel, där det blir många matcher på kort tid.

Fakta: 

Placering i gruppen: 2:a i grupp C
Poängsnitt: 2,14 poäng/match
Bästa poängplockare: Frida Eklund, 15 matcher, 22 mål, 10 assist
Mest mål: Frida Eklund, 22 mål
Mest assist: Rebecka Lindfors, 12 assist
Mest utvisade spelare: Frida Skrivargård, 6 minuter

En spelare att följa: 

Hanna Hjalmar – En vass centertyp som man gärna bygger spel runt. Duktig åt båda håll och har både tekniska förmågor samt en mer defensiv sida där hon läser spelet bra. Är även en av lagets bästa poängplockare och lär bli nyckelspelare.

LÄS OCKSÅ: Spelprogrammet för Innebandyfesten 2017

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar