Innebandyfesten

Guide Innebandyfesten: Nacka Wallenstam IBK – JAS DJ17

Guide inför Innebandyfesten 2017. Här Nacka Wallenstam IBK som spelar i grupp A i JAS DJ17 där de möter Dalen/RIG Umeå, Bele Barkarby och Lockerud Mariestad.

Nacka Wallenstam: 

Förra året slog Nacka Wallenstam igenom ordentligt. Med en låg snittålder kunde man ta sig hela vägen till Innebandyfesten, där man på vägen slog ut traditionsstarka Hagfors IF bland annat.

Inför den här säsongen så tillkom bland annat en stark trio från Huddinge i form av Maja Bergbom, Rekell Andersson och Madeleine Schedin vilket gjorde att lagets rankades betydligt mycket högre från start den här säsongen, jämfört med fjolårets.

Man hamnade i D-gruppen som på förhand kändes som en av de svagare runtom i Sverige med ett par nya lag bland annat. Under de första omgångarna ångade man på och det var Nykvarn som var närmast att ta poäng, där Nacka avgjorde matchen med sitt 2-3 mål drygt 30 sekunder innan matchens slut. Även mot IBF Linköping och Trosa Edanö spelade man tuffa fighter som slutade med uddamålssegrar och det första poängtappet kom i omgång 13 när man oväntat förlorade borta mot Telge/Järna, ett lag som dock har spelat som levererat bra i division 1 och även noterats för speltid. Ett lag som även var ett poäng ifrån slutspelsstrecket så man ska inte underskattas helt.

Lagets andra poängtapp kom i returen mot IBF Linköping, när man delade på poängen efter 3-3, men i övrigt är det idel segrar för laget som bara släppt in 23 mål, vilket är ett otroligt lågt och bra snitt.

Man vann till sist gruppen på 37 poäng, tre poäng före IBF Linköping som utöver förlusten mot Nacka Wallenstam, även förlorade bortamatchen mot Nykvarn med klara 6-2. Nykvarn som till sist var det tredje laget att nå slutspel. För Nackas del så väntade Skoghall i ett playoff, alltså ett nytt lag från Värmland om man jämför med fjolårets motståndare Hagfors. Väl där så tippade nog många på en hemmaseger, men efter första perioden var det heljämnt och hemmalaget hade bara ett mål till godo. Philippa Blom gjorde dock andra periodens enda mål och till sist även det enda målet i den tredje perioden som betydde att hemmalaget vann med 5-2 till sist. Blom som även hade hunnit med att peta in ett mål i den första perioden och blev därmed stor matchhjälte för sitt lag.

I Uppsala kommer man få fightas med Bele Barkarby, Dalen/RIG Umeå och Lockerud och för att nå en semifinal så behöver allting stämma i en sån här tuff grupp. Även om man är ett år äldre denna säsongen med ett par spelare födda 1999, så har man också en del spelare födda 2001 och 2002 och utan att räkna på det, så har man nog Innebandyfestens yngsta lag, åtminstone ett av dem.

Fakta:
Placering i gruppen: 1:a i grupp D
Poängsnitt: 2,65
Bästa poängplockare: Hanna Berg, 15 matcher, 16 mål, 14 assist
Mest mål: Hanna Berg och Erica Klevbo, 16 mål
Mest assist: Hanna Berg, 14 assist
Mest utvisningsminuter: Hanna Berg och Sandra Ekelund, 6 minuter

En spelare att följa: 

Vilde Runfloen
En klippa i de bakre leden som även agerat lagkapten och kan spela center också. Kanske inte den som gör mest poäng alltid, men som du gärna bygger mycket av ett lag runtom. Duktig med bollen, löser situationer på bästa möjliga sätt och ser aldrig ut att drabbas av panik. Fin kontroll på allt och håller ofta en väldigt hög nivå.

LÄS OCKSÅ: Nacka Wallenstam IBK: ”Bra grundspel och snabba spelvändningar”

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar