Foto: Kalle Brännberg
Pixbo Wallenstam IBK

Poängstark forward till Pixbo Wallenstam

Pixbo gör en sen värvning till säsongen 2017/18 då poängstarka Andreas Hörberg ansluter till truppen. Hörberg som först presenterades av FBC Kalmarsund gjorde förra säsongen 60 poäng i division 1.

Poängstarka Andreas Hörberg som förra säsongen gjorde 29 mål och 31 assist för Carlshamns IBK i divison 1 presenterades först som nyförvärv till allsvenska FBC Kalmarsund. En oväntad antagning till en utbildning på Chalmers i Göteborg gör dock att Hörberg istället är klar för spel i SSL med Pixbo Wallenstam.

– Det är ett lag som lirar i högsta ligan och har varit intresserade av mig samt väldigt hjälpsamma. Jag vill satsa på innebandyn och när jag ändå ska flytta till Göteborg så passade det perfekt att de ville ha mig, säger Hörberg i ett pressmeddelande.

Hörberg har redan debuterat för Pixbo under försäsongen i Czech Open där han gjorde flera poäng.

– Jag har också varit bra på att göra poäng och jag hoppas det fortsätter nu i SSL. Jag hoppas på att jag kan tillföra laget det. Sen hoppas jag även på att kunna sprida lite glädje och harmoni utanför planen. När det gäller saker jag vill slipa lite mer på känner jag att som forward vill jag förbättra mig defensivt.

En ny poängstark forward gör Pixbo Wallenstams tränare Jonas Eliasson nöjd:

– Att få in Andreas nu känns väldigt bra. Han är en riktig poängmaskin. Han känns väldigt seriös och är laddad att få börja köra med oss. Andreas kommer ha fina möjligheter att utvecklas hos oss i Pixbo Wallenstam, säger Eliasson.

LÄS OCKSÅ: Alla övergångar i SSL-Herr

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar