Foto: Per Wiklund/Skärmbild Eurosport.se
SSL-Dam

Flytt av datum upprör: ”De tar till en desparat åtgärd”

Flyttat anmälningsdatum för serieanmälan upprör elitföreningarna.

Under tisdagseftermiddagen ska SSL-föreningarna ha fått ett mejl från Svenska Innebandyförbundet (SIBF) med information om att serieanmälan för nästa års seriespel flyttas till den sista januari. För den här säsongen 2018/19 var det sista anmälan den 20:e april. En åtgärd som Föreningen Svenska Superligan (FSSL) tolkar som ett agerande av Svenska Innebandyförbundet i den konflikt som finns mellan FSSL och SIBF gällande rådighet över rättigheter kopplat till ligan. En konflikt som i nuläget innebär att FSSL arbetar med att skapa en ny liga med namnet Premier Floorball League.

— Det känns som mycket aggressiv åtgärd att just i år och just nu tidigarelägga den bindande ansökan med tre månader till den sista januari när lagen inte ens vet vilket division de spelar i. Hur ska man som klubb förhålla sig till det? Det är så uppenbart vad förbundet gör nu när de tar till en desperat åtgärd. Vi kommer självklart hantera det här det närmsta dygnet med en rekommendation till våra medlemmar vad vi kommer göra och agera. Men jag kan säga att vi kommer göra något, säger Anders Murman från FSSL.

Hur påverkar det här ert arbete? 

— Jag tror det här skrämmer upp jättemånga klubbar och då framförallt de mindre klubbarna. Vi har tidigare när vi pratat med klubbarna att vi har tid på oss och ingen brådska, att vi vill göra det här med en ordentlig plan oavsett om det blir SSL eller ny liga. Nu har de förbundet höjt insatsen igen och vi kan inte längre säga att det finns tid. De trycker allt åt ett håll och vi måste stå på oss.

För de 25 av 28 lag i SSL som står bakom skapandet av en egen liga så skulle de kunna anmäla och senare vid en eventuellt ny liga dra sig ur. Relevant information i det sammanhanget är att för den nuvarande säsongen 2018/19 var anmälningsavgiften för SSL Herr 110 000kr och för SSL Dam 60 000kr, båda med sista anmälan den 20:e april. Straffavgifter för utdrag efter anmälningsperioden var 50% av anmälningsavgifter fram till den 27/5 och därefter 100% av anmälningsavgifter.

Hur kommer ni agera framåt på det här? 

— Vi måste hantera den här frågan internt först innan vi vet hur vi ska agera. Detta kom ju nu precis och vi har inte hunnit snacka ihop oss ännu. Det jag kan skicka med är att vi jobbar på hur vi ser på det från FSSL och kommer återkomma med mer inom kort.

Hur ser du ändå på att detta anmälan flyttas just nu när ni samtidigt är i konflikt med förbundet?

— För mig känns det som sagt väldigt aggressivt och desperat. Förbundet har pratat om att de är måna om nya samtal. Detta tyder inte på det, avslutar Burman.

 Under tisdagskvällen kunde vi på ibnytt.ses avslöja det tänkta liganamn som FSSL skickat in till Patent- och registreringsverket.

LÄS MER: Avslöjar: Här är ansökta namnet för nya ligan 

Konflikten mellan Föreningen Svenska Superligan och Svenska Innebandy förbundet fortsätter alltså. Klicka dig vidare nedan för att läsa mer om konflikten

TV: Debatt om innebandyn framtid 

LÄS MER: Konflikten fortsätter – förbundet avbryter förhandlingarna

LÄS MER: Nej till förhandling innan siffror presenterats: ”Respektlöst”

LÄS MER: Efter avbrutna förhandlingarna – ny liga redo till nästa säsong

LÄS MER: Förtydligande från förbundet – frågor och svar kring konflikten 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar