SSL-Dam

Beslut: Nya förhandlingar inleds

Förhandlingar om elitinnebandyns framtid inleds igen.

Under onsdagskvällen träffade Svenska Innebandyförbundet elitföreningarna i SSL och intresseorganisationen FSSL på Arlanda för informera och kommunicera kring den konflikt som finns inom Svenska Innebandy. En konflikt som har sin grund i de rättigheter som är kopplat till högstaligan där avtalsförhandlingar avbröts i december och som lett till att utbrytarligan Premier Floorball League har skapats med 11 anmälda damlag och 12 anmälda herrlag. Med på mötet var även Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson och generalsekreterare Stefan Bergh samt RF:s jurist Elin Johansson. Mötet inleddes med att Tomas Engholm, ordförande för Svenska Innebandyförbundet tidigt nämnde en vilja att hitta nya sätt för ny förhandling.

— Förbundsstyrelsen är intresserade av att förhandla. Gärna med medlingsstöd och vi är beredda att göra det omedelbart och vi måste göra det med ett så vitt papper som möjligt, sa Engholm.

Efter information från RF inleddes en frågestund som mynnade ut i beslutet att nya förhandlingar mellan Svenska Innebandyförbundet och FSSL ska återupptas.

Som förhandlingsstruktur kommer FSSL ha två representanter, SIBF ha två representanter och även två representanter från distriktförbunden inom Innebandyn kommer finns med som observatörer. Riksidrottsförbundet kommer att ta rollen som oberoende processledare för förhandlingen. Sammankallande är valberedningens ordförande Kristina Landgren.

— Vi ser fram emot samtalen och vi kommer inte ha något annat än Svensk Innebandyns bästa för ögonen i att föra de samtalen, kommenterade FSSL ordförande Krister Kalte.

En avgörande fråga för förhandlingen var att den ska startas på vitt papper utan att det som varit spelar in.

— Vi kan inte sätta oss nu och förhandla om något annat än nästa säsong och vi måste göra det nu senast nästa vecka. Det finns inget annat för PFL-klubbarna i den här bestämdheten. Det har varit väldigt information. Vi är retså nöjda med mötet och vi är glada att vi har fått ett vitt ark att utgå ifrån, det uppskattas, kommenterade PFL:s General Manager Anders Murman.

En annan viktig del var att sista anmälan för SSL som går ut på fredag i så fall ska förlängas till ett senare datum. När förhandlingarna sker är ännu oklart men det fanns en gemensam förhoppning om att det ska ske i närtid. Det innebär också att sista anmälningstiden för SSL kommer att flyttas fram. Till vilket datum har att göra med när de nya förhandlingarna kan inledas.

*artikeln uppdateras

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar