Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

Tränarrockarden i Pixbo fulländad

Tidigare damtränaren Jonas Eliasson är klar som ny herrtränare för Pixbo Wallenstams herrlag. - Min största utmaning tror jag ligger i att få laget att bli hungrigare. Att få dem att känna att man gör det tillsammans och vilja offra allt för varandra, säger Eliasson.

Pixbo Wallenstam fullbordar sin tränarrockard mellan herr och damlaget. Per Tjusberg går från huvudtränare i herrlaget till damlaget och andra hållet byter Jonas Eliasson.

– Med Jonas Eliasson som huvudtränare får vi en ledare som är rak och tydlig. Han ställer krav på var och en i truppen att alltid prestera sitt yttersta, säger sportchefen Olle Carlsson i ett pressmeddelande och utvecklar:

– Jonas har också bevisat med Pixbos damer att han både vill och kan vinna och att det är det som driver honom. Jonas kommer att jobba hårt med att sätta en bra grund för ett bra försvarsspel och färre insläppta mål. Vi behöver alla lyfta oss några snäpp den kommande säsongen för att fortsätta vara ett slutspelslag och jag utgår från att Jonas kommer vara en starkt bidragande orsak till att så blir fallet.

Pixbo Wallenstam meddelar också att beslutet att Eliasson ska ta över herrlaget har dragit ut på tiden efter den turbulens som uppstod när Eliasson uttalade sig mot domarna efter att Pixbo blivit utslaget i semifinalserien mot IKSU vilket du kan läsa om här.

”Föreningen ser mycket allvarligt på händelsen, inte minst i ljuset av det omfattande värdegrundsarbete som klubben är mitt uppe i. Även Eliasson är djupt ångerfull över sina förhastade och omdömeslösa uttalanden. Styrelsen har tillsammans med Eliasson antagit en plan för att detta inte skall upprepas”

– Vi har ägnat väsentlig tid och kraft på det som hänt. Vi har hanterat händelsen med kraft och blickar nu framåt, säger klubbchef Kristina Landgren Carestam.

Eliasson som med Pixbo damlag vunnit SM-guld kommenterar skillnaden mellan att träna ett herrlag och damlag och blickar fram mot nästa säsong.

– Det kommer vara skillnad såklart. Jag hoppas att herrarna visar samma proffsighet som damerna gör. Tempot och den fysiska delen är det som skiljer mest mellan damer och herrar, säger Eliasson.

– Min största utmaning tror jag ligger i att få laget att bli hungrigare. Att få dem att känna att man gör det tillsammans och vilja offra allt för varandra.

Eliasson kommer att fokusera extra mycket på försvaret.

– Jag tror att man måste ha en enorm trygghet i sitt försvar för att kunna gå långt. Men det är små marginaler. Detta är ett kanongäng som har alla möjligheter att gå hur långt som helst. Det gäller att alltid tro på det.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar