Övrigt

Classic bättre än Pixbo

Finska Classic mot Pixbo Wallenstam i semifinalen av Champions Cup kan summeras enkelt, Classic var bättre och vann rättvist 7-2.

Semifinal 2 i herrarnas Champions Cup mellan Pixbo-Classic blev en bra innebandymatch med rätt nivå av kamp högt tempo, bra målvaktsspel och storstjärnor på planen.

Första inleddes i ett högt tempo där Classics förstafemma med enbart landslagsspelare tog kommandot och skapade flera lägen. Det syntes att Classic hade en tydlig strategi för hur de skulle komma till avslut i matchen. Strategi, taktik och finurlighet besatt de även vid matchens första mål då ett frislag slogs på ett smart sätt bakom Pixbos mål. Något att kolla extra nog efter på highlightsen. För Pixbos del så slarvades det en hel del och 3-0 för Classic var en rejäl försvarssmiss direkt efter tekning.

Andra perioden spelades det likt den första bra innebandy i Boråshallen när Classic fortsätter mala på. Båda lagens målvakter gör viktiga räddningar där Lassi Toriseva bjuder publiken på en benräddning i krysset. Pixbo försöker men kommer inte längre än nära och ställningen efter 2 perioder är 5-0. Sista målet även det en delikatess att titta in i efterhand.

Även avslutningen på matchen blev underhållande på flera sätt. Pixbos satsade offensivt och målvakt Jon Hedlund lämnade direkt målet i powerplay och från minut 10 stod han mestadels vid sidan. Tyvärr för Pixbos del fick de ett par enkla och tveksamma utvisningar vilket hackade upp den offensiva satsningen som endast resulterade i 1 mål av Mikael Harrysson och ett sent mål av Linus Henriksson med 10 sekunder kvar.  Slutresultatet skrevs till 7-2 seger för Classic som möter Storvreta i final imorgon.

Imponerande i Classic var det starka kollektivet då samtliga femmor uppehåll ett bra försvarsspel hela matchen igenom.