Foto: David Rönnblom
DJ18

RIG Umeå: ”Vi har så klart många duktiga spelare”

RIG Umeå är förberedda inför Innebandyfesten där de ställs emot Hovslätt/Jönköping i semifinal. - Ett fysiskt starkt lag som gillar att ha stort bollinnehav. Förhoppningen är att några av våra duktiga spelare tar chansen att visa upp sig från sin bästa sida, säger Peter Svensson Hörnsten.

RIG Umeå ställs mot Hovslätt/Jönköping i semifinal i DJ18 SM. Vi har tagit pulsen på tränare Peter Svensson Hörnsten, tränare i RIG Umeå inför Innebandyfesten.

Varför har just ni tagit er till Innebandyfesten? 

– Vi har så klart många duktiga spelare. DJ18-SM är dessutom vår viktigaste uppgift och vi förbereder oss ordentligt i alla steg. Men i Regionsslutspelet hade vi tuffa matcher både mot KAIS Mora och Sundsvall. Där hade vi kunnat bli utslagna – men vi har skaffat oss en stark vinnarkänsla som hjälper oss i sådana lägen.

Vilka styrkor har ni som lag som ni kommer visa upp?

– Ett fysiskt starkt lag som gillar att ha stort bollinnehav. Förhoppningen är att några av våra duktiga spelare tar chansen att visa upp sig från sin bästa sida.

Hur ser ni på konkurrensen från de andra lagen?

– Vi vet att Hovslätt/Jönköping har ett flertal profiler i sitt lag och att de spelar fin anfallsinnebandy. Det lag som får initiativet i semifinalen mellan oss och dem får fördel. I den andra semin känns normalt Rönnby som det starkare laget. Den matchen jämnas dock ut av att de även spelar i JAS17-klassen.

Är det någon spelare som är värd att titta lite extra på?

– Ja, många. Vi har ju en fördel i att få många duktiga spelare till oss och som jag skrev ovan hoppas jag några tar chansen att visa det. Målvakterna Lovisa Hedin och Julia Falk är starka kort som hjälper oss när spelet fallerar. Måste också nämna Tova Eriksson och Maja Nilsson som bägge skadade sig i DJ18-finalen förra året. Jag unnar dem att få spela den matchen nu.

Ser du att innebandyn i just er klass har gått åt något speciellt håll den här säsongen?

– Nej, ingen större skillnad. Däremot borde man kanske börja ha åtta lag i den här klassen också framöver. Knasigt när bara ett lag går vidare från ett Regions-slutspel med Rönnby, Karlstad och Pixbo. Likadant blir det ju tufft för norrlandslag när vi år efter år har så stark trupp. Finns ju egentligen ingen anledning att inte öppna för fler lag när det ser ut så i de andra klasserna. Skulle ju också göra att det blev svårare att ha med lag i bägge tjejklasserna.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar