Foto: Pixbo Wallenstam
Pixbo Wallenstam IBK

Pixbo Wallenstams nya klubbchef

I december meddelande Kristina Landgren Carestam att hon önskade avsluta sin tjänst som klubbchef i Pixbo Wallenstam innebandy. Ny klubbchef är Fredrik Edendahl.

Pixbo Wallenstam har hittat en ersättare i rollen som klubbchef efter Kristina Landgren Carestam. Ny klubbchef är Fredrik Edendahl.

– Jag är en föreningsmänniska som brinner för idrott och föreningsliv och som tycker att det skall bli fantastiskt kul att axla rollen som klubbchef i Pixbo Wallenstam. Jag är gift och vi har tre underbara barn varav en är spelar i ett av förenings ungdomslag. Jag har en stark förankring då vi bor i Mölnlycke och jag har suttit i ungdomssektionen och styrelsen för fotbollsklubben Mölnlycke IF.

Jag gillar att umgås med folk och tycker den där koppen kaffe när man bara svänger förbi någon är underbar, att både ta sig tid och ge tid till någon är det lilla som är värt så mycket, säger Edendahl i ett pressmeddelande.

Är du till och med själv en innebandyspelare?
Har varit! Jag spelade i tio år från det att jag var tjugo. Mest med kompisar och som en kul grej och nådde division fyra som högst. Jag tycker innebandy är en fantastisk sport som passar alla från skolgården upp till elit, enkel och billig och jättekul. Som yngre spelade jag en del fotboll och har provat på basket, beachvolleyboll och golf och en del annat. Och sedan har jag varit ledare under alla de år mina egna barn idrottat.

Vad har du för yrkesmässig bakgrund?
Jag har närmast några år varit VD för ett medelstort företag, i stark tillväxt, inom IT-sektorn. Min yrkesinriktning har alltid varit försäljning och marknad.

Förutom att du har barn i klubbens ungdomsverksamhet, vilken är din relation till Pixbo Wallenstam?
För en innebandyintresserad har Pixbo alltid varit ett lag att se upp till och beundra, ett lag som alltid varit duktiga och idoler för många inom innebandy-Sverige. Idag har jag som sagt en grabb som spelar i klubben, men också en brorson och många vänner och deras barn som är engagerade i klubben. Jag anser att föreningslivet är enormt viktigt för både samhället i allmänhet men barnen i synnerhet. Och att få ha en sådan fin förening så geografisk nära är ju helt fantastiskt och något man skall vårda och vara rädd om.

Om vi återgår till din nya roll i klubben, vilka tycker du själv är dina starka sidor som blivande klubbchef?
Det är inte lätt att axla rollen efter en legendar som Kristina men jag ser det som en stor och rolig utmaning. Jag har en påhittighet och en drivkraft som jag upplever som en mycket stor tillgång. Som person ser jag sällan hindren utan istället målen. Med många års arbete med försäljning och med mängder av innebandymatcher i benen har jag hittills aldrig siktat på att bli tvåa och kommer inte göra det i framtiden heller. Jag vill nå eller slå uppsatta mål oavsett om det är SM-guld, intäkter, sponsorernas delaktighet i hela Pixbo-produkten samtidigt som jag vill ha alla med på tåget, bredden och spetsen i harmoni. Jag är bra på att bryta ner målen och visioner till alla delaktiga och få alla att förstå hur viktiga dom är i den stora bilden.

Hur vill och tror du föreningen kommer att utvecklas under de kommande åren?
med alla engagerade i Pixbo Wallenstam, i alla olika roller, tänker jag sträva efter att skapa något fantastiskt som på alla plan attraherar hela familjen ännu mer än idag.

Jag kommer arbeta hårt med produkten i sig i form av hemmamatchernas arrangemang. Jag vill att det skall vara det självklara valet när det är gameday att befinna sig på och runt våra arrangemang oavsett ålder och jag kommer arbeta för att skapa en ännu högre attraktionskraft kring dessa event. Jag vet att man redan idag arbetar mycket bra med dessa och tillsammans tror jag vi blir ännu bättre. Jag skall arbeta med att förmedla bilden av vad vi i föreningen gör och vad det innebär att vara delaktig som samarbetspartner till Pixbo Wallenstam för nya och befintliga partners, näringslivets insats är av yttersta vikt för att föreningar som vår skall fungera och tillsammans kan vi skapa stora värden för både samhälle, idrottare och näringsliv.

Så om fem år, och gärna tidigare eftersom jag är lite otålig av mig, så är Pixbo Wallenstam den starkast lysande stjärnan på innebandyhimlen och ett föredöme på alla plan i innebandyvärlden. Det är dit vi ska och det jag kommer arbeta hårt för.

Vi är ju mitt inne i slutspelet för SSL-lagen. Hur tror du att det går i år?
Jag tror stenhårt på våra lag. Oavsett om man kommer etta eller åtta i tabellen i grundspelet så är det slutspel nu och helt nya förutsättningar. Självklart hoppas jag på två guld. Med elitlag både på dam- och herrsidan tror jag alla både spelare och medlemmar delar den önskan och det målet och gör sitt yttersta för att nå dit både på plan och på läktaren.

Till sist, när börjar du?
Jag börjar min tjänst första maj.

 

Martin Sköld

Skånsk smålänning med uppväxt i Staffanstorp. Brinner för all sorts utveckling, affär och/eller i kod. Digitalt är hygienfaktor!

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar