Foto: Per Wiklund
SSL-Dam

KLART: Datum bestämt för förhandling & sista anmälan till SSL

Svenska Innebandyförbundet meddelar nya sista datumet för sista anmälan till nästa säsongs SSL.

När Svenska Innebandyförbundet (SIBF), föreningarna i SSL, elitföreningarnas intresseorganisation FSSL samt vissa av distrikten i förra veckan samlandes för möte för att diskutera den konflikt som råder kring rättigheter kom samtliga parter överens om att förhandlingar skulle återupptas.

— Förbundsstyrelsen är intresserade av att förhandla. Gärna med medlingsstöd och vi är beredda att göra det omedelbart och vi måste göra det med ett så vitt papper som möjligt, sa SIBF:s ordförande Tomas Engholm.

Även FSSL var glada över att nu kunna påbörja förhandlingar.

— Vi ser fram emot samtalen och vi kommer inte ha något annat än Svensk Innebandyns bästa för ögonen i att föra de samtalen, kommenterade FSSL ordförande Krister Kalte.

Det innebar även att sista anmälan för nästa säsongs spel i SSL sköts på framtiden och efter mötet fanns inget klart svar om till när anmälningstiden sköts fram. Nu meddelar Svenska Innebandyförbundet att beslut är fattat och att anmälningstiden förlängs till den 1 mars viket går att läsa på innebandy.se. Styrelseledamot Krister Azeliuz skriver på uppdrag av förbundsstyrelsen.

”På mötet med Riksidrottsförbundet, elitföreningarna och distrikten den 13 februari bestämdes att medlingen skulle genomföras under slutet av vecka 8. I samband med det mötet skulle Svenska Innebandyförbundet (SIBF) sätta ett nytt anmälningsdatum för SSL-lagen till förbundsserierna. Av någon anledning kom medlingen att sammankallas först till onsdagen den 27 februari 2019. 

Frågan om sista tidpunkt för anmälan måste – oberoende av att medlingen senarelades – avgöras nu för att ge alla inblandade skäligt rådrum. Med anledning härav avhandlades frågan av förbundsstyrelsen i onsdags kväll. Därvid konstaterade förbundsstyrelsen – av respekt för de verksamheter som påverkas – att anmälningstiden inte kan skjutas längre än till den 1 mars 2019. 

Sista dag för SSL-lagen att anmäla sig till en förbundsserie är således den 1 mars 2019. Anmälan är slutlig och bindande. 

Som går att läsa innebär det att de nya förhandlingarna kommer att ha sitt första möte den 27 februari. Ett möte där vardera part kommer ha två representanter samt att två representanter från distriktförbunden kommer vara observatörer. Processledare för medlingen kommer Riksidrottsförbundet att vara. Skälen till att sista anmälningstid är redan två dagar senare, alltså den 1 mars är enligt SIBF:

”Skälen som ligger till grund för att nu slutligt bestämma tidpunkten för anmälan är många, däribland (1) att föreningarna på olika nivåer, inför slutspurten i sina respektive serier, behöver få veta vad de rent sportsligt spelar om under de sista omgångarna, (2) att även föreningarna under SSL måste få möjlighet att planera sin verksamhet för den kommande säsongen vad gäller budgethantering, spelartrupp, organisation mm, (3) att SIBF måste kunna bestämma fördelningen av eventuella vakanser samt fastställa serieindelningen inför nästa säsong samt (4) att SIBF måste kunna upprätthålla sina åtaganden gentemot befintliga partners.

Det är också viktigt att poängtera att medlingen kommer att fullföljas även efter tidpunkten för serieanmälan med de föreningar som då alltjämt har ett intresse av saken.”

LÄS MER: Beslut om nya förhandlingar 

Läs på om konflikten här:

LÄS MER: Lagen som anmält sig till utbrytarligan 

LÄS MER: Konflikten fortsätter – förbundet avslutar förhandlingarna 

LÄS MER: Nej till förhandling innan siffror presenterades: ”Det är respektlöst” 

LÄS MER: IFF oroande över konflikten

LÄS MER: Konflikten låst – förbundets krav för förhandling

TV: Debatt om innebandyn framtid


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar