Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Brottman: ”Jag somnar när jag analyserar Storvreta”

Svårigheter att analysera Storvreta och kaos i det egna spelet - Thomas Brottman ger sin syn på finalen.

Förra säsongen förlorade Falun mot Storvreta i finalen. När det är dags för ny final i år är känslan annorlunda.

— Det känns mindre stressigt i år och vi känns mycket mer harmoniska nu inför. Det har märks hela veckan och blev tydligt på dagens träning. Förra året var det grinigt och frustrerat medans det idag flöt på väldigt bra. Det var som att bre smör på en macka. Sedan får vi se vad det innebär till matchen men känslan inför är mycket bättre, säger Faluns tränare Brottman.

Hur ska ni vinna guld? 

— Jag gillar ju när det är mer anarki och kaos. Det skapas mycket vackra saker ur kaos och det är vad vi har pratat om under hela säsongen. Skapar vi kaos både i egen zon och i anfallszon så går vi plus på det. Då har vi så individuellt skickliga spelare som gör saker på de små ytorna och hittar lösningar på det. Börjar vi spela som Storvreta vill med att de får rulla boll så kommer vi ha mycket svårare att vinna.

Så det blir kaos från er imorgon? 

— Det är det vi går för. Vi har pratat så hela säsongen och det blir inget annorlunda nu. Vi tycker även att vi har fått bra utdelning på det och vi såg mot Pixbo som också är ett strukturerat lag att vi hittar bra sätt att skapa chanser. Även om Storvreta kanske har världens bästa backar över tre femmor så är de det om de får stå och omfamna oss. Måste de däremot sortera oss i rörelse så går vi plus på det.

På andra sidan står regerande mästarna Storvreta och det finns en del skillnader båda på och utanför planen. Utanför planen i de olika typerna av tränare som Thomas Brottman och Andreas Harnesk är, på planen i spelsätt. Det är också i den diskussionen som Brottman kommer in på hur han har haft det svårt att analysera Storvretas spel.

— Jag vill inte att innebandy ska vara Storvreta-innebandy som den är nu när den är väldigt strukturerad. Jag vill och tycker att innebandy ska vara mer öppet. Som det är nu är det svårt för mig att analysera Storvreta. Jag somnar efter tio minuter. De är jätteduktiga på det de gör och jag köper att de gör det. Men att analysera är en mardröm.

Men det verkar passa Storvreta? 

— Det är ju hans sätt att spela och han gör det bra. Alla sätt ska vara välkomna i SSL och alla kan inte spela som vi gör. Men det är inget spel som jag tycker är roligt.

Oavsett analys eller inte. En skillnad från förra finalen är att Brottman vill se förstafemman leverera.

— Det är klart att när man har en förstafemma som den som vi har så gäller det att den är på topp. Kommer den igång så har vi ju vunnit många parametrar. Sedan tycker jag att vår andrafemma i år leverera mycket bättre än förra året och vi har en tredjefemma som är mer homogen. Ja vi känns helt enkelt mycket starkare både i det och känslan i laget inför finalen, avslutar Brottman.

LÄS MER: Tränarduellen i finalen: ”Skillnaden är extrem” 

LÄS MER: Vadslagning i Falun: ”Jag tror inte han kommer göra det” 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar