Innebandyfesten

Nacka Wallenstam IBK: ”Bra grundspel med snabba spelvändningar”

Nacka Wallenstam IBK inleder Innebandyfesten på fredag när de möter Lockerud Mariestad. - Vi är lite små men vi har riktigt bra teknik och vi är ganska snabba vilket ger oss ett bra grundspel med snabba spelvändningar, säger lagets tränare Fredrik Olsson.

Nacka Wallenstam kommer spela Innebandyfesten i DJ JAS grupp A där de ställs mot kombinationslaget Dalen/RIG Umeå, Bele Barkarby och Lockerud Mariestad. Vi har tagit pulsen på tränare Fredrik Olsson som säger såhär inför helgen.

Varför har just ni tagit er till Innebandyfesten?

– Jag tycker vi har en bra trupp med topp och bredd som redan förra året tog sig dit. Vi har bara tappat två stycken 98:or och har fått in flera duktiga 99-00:or så truppen är fler i år vilket ger oss en starkare bredd.

Vilka styrkor har ni som lag som ni kommer visa upp?

– Vi är lite små men vi har riktigt bra teknik och vi är ganska snabba vilket ger oss ett bra grundspel med snabba spelvändningar. Fast vår främsta styrka är nog laget. Vi har roligt tillsammans och vi gillar viktiga matcher mot bra motstånd.

Hur ser ni på konkurrensen från de andra lagen?

– Har man tagit sig till Festen så är man ett bra lag. Nu finns det bara riktigt starka lag kvar så det är svårt att tippa tycker jag.

Jag tycker vår grupp ser rolig ut. Vi får nog prestera på vår absoluta topp om vi ska ta oss vidare. RIG får väl bära favoritskapet i år igen men sedan är det nog ganska öppet. Lockerud och Bele har ju gått som tåget i sina grupper så vi har lite att bita i om vi ska vara med och slåss om medaljerna. I den andra gruppen tycker jag det är lika svårtippat men jag tror Ö-vik tar en av deras semifinal platser.

Är det någon spelare som är värd att titta lite extra på?

– Jag antar att det är vårt lag jag ska tipsa om och då finns det givetvis flera att titta på. Det blir nog dagsformen som avgör vem som gör det där lilla extra. Om jag måste välja en så säger jag Hanna Berg. Hon har bra form just nu, vann poängligan i vår grupp och är en ganska spektakulär lirare som gör sevärda saker. Har hon en bra dag så gör hon skillnad.

Ser du att innebandyn i just er klass har gått åt något speciellt håll den här säsongen?

– Nja. Det är kanske att topplagen har riktigt bra tryck i skorna. Spelet är lite mer fysiskt idag medan det tekniska ‘liret’ gått tillbaka lite. Det skiljer givetvis på lagen men känslan är att fysen blir bättre och blir mer avgörande.

LÄS OCKSÅ: Guide inför Innebandyfesten: Nacka Wallenstam IBK

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar