Thea Ekholt till vänster utsågs till matchens lirare Foto: IFF
VM 2017

Norge till kvartsfinal – Endres Thea Ekholt matchens lirare

Norge vidare till kvartsfinal efter en knapp 5-4 seger över USA. Endre IFs målvakt Thea Ekholt utsågs till matchens lirare.

Norge vidare till kvartsfinal efter att det blivit till synes onödigt spännande mot USA när Norge tappade en 5-2 ledning till 5-2. En spelare som storspelade och även blev utsedd till matchens lirare var Norges målvakt tillika Endre IFs målvakt Thea Ekholt.

– Jag tycker att vi ger de lite för mycket utrymme i mitten i försvarspelet. Men vi gör det vi behöver till slut och det räcker idag. Vi är absolut inte en 100% insats och det är verkligen inte den bästa innebandy vi har spelat, säger Ekholt.

Norge som kom trea i sin grupp efter att ha vunnit över Lettland med 3-2 och förlorad mot Tjeckien med 8-0 och Finland med 10-1.

– Det har varit bra spel från oss. Vi har inte kommit upp i högsta nivå ännu men vi hade bra perioder mot både Finland och Lettland. Det känns som vi har ännu mer att ge nu framöver.

Thea Ekholt utsågs till matchens lirare mot USA.

– Jag är inte helt nöjd jag heller med mitt spel. Även hos mig så finns det någon nivå till och jag hoppas det kommer i nästa match.

Segern över USA innebär att Norge tar sig vidare till kvartsfinal mot Schweiz.

– Det är klart att det blir en väldigt tuff match. Men jag tror att vi har möjlighet. Schweiz kan underskatta oss eftersom de är mycket bättre rankade än oss och vi har ännu inte kommit upp i vår högsta nivå. Jag tror även att Schweiz spel passar oss mycket bättre än t.ex. Tjeckien.

Vad krävs för att kunna vinna mot Schweiz? 

– Vi måste sätta chanserna mycket bättre än vad vi gjorde idag och mot Finland. Vi har många öppna mål och flera i stolpen. Sätter vi de chanserna så har vi möjligheten att skrälla.

Ekholt som värvades till Endre under sommaren känner att hon tagit ytterligare steg i utveckling sedan hon kom till Endre och spel i SSL.

– Jag känner att jag är lite bättre än detaljer nu än tidigare. Jag känner att jag utvecklas och tänker innebandy bättre nu än vad jag gjorde innan, avslutar Ekholt.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar