Foto: David Rönnblom
SDF SM 2018

”I år är det Göteborgs tur att vinna SM!”

Göteborg har presenterat sin sluttrupp, där ledarstaben med Eric Pettersson och Johan Fredberg har gjort sitt slutgiltiga val efter en tid med uttagningar.

En av de uttagna i truppen var Marcus Peil, den righfattade forwarden som tidigare spelat i Lindås men som numera går på RIG.
– Det är ett väldigt roligt besked att få, det kommer bli väldigt kul att vara med och representera Göteborg under ett SM i Umeå. Det kommer även bli väldigt roligt att få spela med spelare som man bara har mött genom åren, säger Peil till Ibnytt.

En plats på RIG är ett kvitto på att man tillhör toppen i Sverige i sin ålder, men trots det så vågade Peil aldrig ta ut något i förskott.

– Skulle absolut inte säga att jag kände mig säker, det finns många bra och skickliga spelare i Göteborg.

Om man ser till Göteborgs trupp och granskar med ett innebandykunnigt öga så ser man att den offensiva konkurrensen är otrolig tuff i truppen.

– Som du säger det är många bra spelare framåt men även bakåt, så det är hög konkurrens och man får se till att leverera om man vill spela när det gäller som mest.

Göteborg kommer spela i en grupp tillsammans med Norrbotten, Värmland, Halland och Jämtland/Härjedalen.

– Har inte överdrivet bra koll på något av lagen, det känns ändå som att vi har bra chanser, men man ska aldrig underskatta något lag så det gäller att vara på hugget i varje match. Det är ändå distriktslag så skulle inte säga att något lag är dåligt.

Göteborg har under de senaste åren inte haft några ordentliga framgångar egentligen trots ett par bra kullar. Kullen med 97-98:er tog en tredjeplats i det sista HJ17-SM som spelades, men om man ska leta efter den senaste finalen man deltog i så var det 2011/2012 i P15-klassen och 2006/2007 i HJ17-klassen.

– Egentligen har jag inte så bra koll på tidigare år, men bra spelare finns det i alla årgångar i Göteborg de tvekar jag inte på, varför man inte har lyckats riktigt kan bero på många saker men vi får se till att ändra på det nu.

För Peil så blir upplägget självklart något annorlunda med tanke på sin vardag i Umeå där han har svårt att medverka på samtliga samlingar.

– Jag tycker det är tråkigt såklart att jag inte kunnat vara med på de senaste samlingarna, men samtidigt vet jag att jag får väldigt bra träning här uppe i Umeå. Jag kommer ändå kunna vara med på några träningar och ett läger innan vi åker till SM.

När han får frågan om vem i laget som kan slå igenom, så lyfter han en gammal lagkamrat från Lindås.

– Jag tror att Simon Norlin kommer imponera på väldigt många i SM. Han är en back som är otroligt stark och snabb. Han har även ett riktigt bra skott.

Vilka vinner SM?

– I år är det Göteborgs tur att vinna SM!

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar