Pixbo Wallenstam IBK

Pixbo Wallenstam skänker hälften av överskottet till välgörenhet

På lördag den 17 december kommer Partille Arena att för första gången bjuda på en innebandymatch i Svenska Superligan. Det är Pixbo Wallenstam, som tar emot Mullsjö AIS och sponsorerna bjuder på inträdet. I samband med denna match har ma också valt att skänka hälften av överskottet till Solrosen-verksamheten inom Räddningsmissionen.

Pixbo Wallenstam vill gärna varje år kunna bjuda på entrén i en match med festlig inramning. Detta är möjligt tack vare att våra sponsorer går in med X antal kronor per åskådare, säger Kristina Landgren Carestam, klubbchef i Pixbo Wallenstam. Så det är ju egentligen de som bjuder. I samband med denna match vill vi också stödja olika typer av verksamheter vi tycker ligger i linje med vår värdegrund och det samhällsansvar vi gärna vill ta.

– Eftersom Wallenstam AB, som är en av klubbens huvudsponsorer, är matchvärd och också har ett nära samarbete med Räddningsmissionen föll det sig naturligt att i år låta hälften av intäkterna tillfalla deras projekt Solrosen.

-Solrosen är en verksamhet som finns för att stötta barn och ungdomar som har, eller har haft, en nära familjemedlem som på ett eller annat sätt varit i kontakt med kriminalvården, säger Line Fuchs, verksamhetsledare på Solrosen. – Solrosen drivs av Göteborgs Räddningsmissionen som bland annat har jobbat med hemlöshet i sextio år och de senaste sexton åren med den utsatta gruppen av barn och ungdomar som har en förälder eller ett syskon i fängelse. Vi erbjuder bland annat individuellt samtalsstöd och stödgrupper. På sommaren anordnar vi läger och på lov olika aktiviteter. Vi har också en stor julfest varje år. Uppskattat är också vår Taco-tisdag då vi samlas i våra lokaler och äter och umgås.

Elisabeth Vansvik, kommunikationsdirektör på Wallenstam AB, menar att det är viktigt att hjälpa och bidra till människor som hamnat utanför. – Vi har stött Räddningsmissionens sedan starten och det är en del av vår företagskultur att stödja och bidra.
– I vår sponsringsstrategi ligger att vi vill stötta bra aktiviteter där vi har våra fastigheter och hyresgäster. I Mölnlycke har vi många fastigheter och Pixbo Wallenstam står för goda värden, som att alla kan vara med och det är jämställt.

– Det är därför kul när vi kan förena stödet till Solrosen och till Pixbo Wallenstam genom att vara matchvärd till lördagens match.

Fredrik Löfgren, ungdomstränare och aktiv i klubbens arbete med samhällsansvar och hållbar utveckling tycker denna typ av samarbete är viktigt.
– Vi har mer än 550 ungdomar aktiva i föreningen, säger han. Föreningen har tagit ett viktigt steg från att ha varit en elitklubb till att satsa på bredden och därmed skapat en modern toppklubb. När bredd och elit samverkar enligt principen ju större bredd desto längre spets lägger vi grunden för ett livslångt idrottande. Innebandy är en lättillgänglig sport och ska rymma både idrottande för att det är kul och idrottande för att vinna.
– Vi, Pixbo Wallenstam, vill vara en klok förebild för de 550 barn med familjer och vänner i lokalsamhället där vi verkar. Alla skall kunna delta och därför föll valet av samarbetet med Solrosen sig naturligt.

Innan matchen som börjar 18.10 kommer en match i First League att spelas mellan IF Positivum och Bergsjön SK. Denna startar 15.30.
– First League vänder sig till nystartade lag, säger Pontus Berger, ledare i Bergsjön SK. Målgruppen är allt från nybörjare, motionsspelare och nyanlända ungdomar. Cirka 75% av spelarna i serien är nyanlända ungdomar som börjat spela innebandy. De som spelat längst började hösten 2015 men det finns de som börjat spela innebandy under hösten 2016. First League säsongen 2016/2017 består av sex lag. Det är förutom lagen i lördagens match även FBC Lerum, Frölunda IBK, Kärra IBK och Sportlife Kungälv IBK.

– Att kunna visa upp First League på våra arrangemang är ett ypperligt tillfälle att visa hur idrotten och innebandyn kan bidra till att utveckla och stärka samhället, kommenterar Kristina Landgren Carestam.

Under dagen kommer ett marknadstorg att finnas i Arenan och diverse aktiviteter som speedshooting etc. Även Solrosen och Wallenstam AB kommer finnas på plats.

Martin Sköld

Skånsk smålänning med uppväxt i Staffanstorp. Brinner för all sorts utveckling, affär och/eller i kod. Digitalt är hygienfaktor!

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar