Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan

Rustningen klar för kval

Visby IBK känner att man har rätt verktyg för att slå alla lag i serien och en väldigt stor möjlighet att ta sig till kval, säger Visby IBKs Huvudtränare Tom Iversjö.

Med tre värvningar i januari spänner Visby musklerna inför andra halvan av säsongen, där en väldigt stor bit i pusslet blir nya assisterande coachen Viktor Matsenius. Både Tom och Viktor menar på att fördelningen emellan är väldigt tydlig där Tom fortfarande har övergripande ansvaret över laget och att Viktor ansvarar helt och hållet vad som sker under matchens gång.

Kännedomen av varandra både styrkor och svagheter, det låter hur spännande som helst att två så bra vänner får vara tillsammans och kampera?

– Att få ha Viktor vid min sida gör mig otroligt glad, vi har känt varandra över tio år och ser innebandyn på samma sätt. Även när Viktor tränade Örebro så pratades vi vid ofta och reflekterade över många saker, där det många gånger har skojats om ” Skulle det inte vara hur kul som helst att köra ett lag tillsammans” men som alla vet så är det lättare sagt än gjort.

Nu dök chansen upp och Visby nappade direkt på att knyta åt sig Viktors tjänster. 

Du gjorde din första träning med laget igår, de första intrycken av spelarna och föreningen?

– Ett väldigt talangfullt lag med en grym defensiv, jag kände direkt att det finns knappar att trycka på samt kräma ut ytterligare lita av varje individ.

Föreningen är proffsig och har tydliga mål som jag verkligen gillar, där det ska sägas att jag aldrig missat ett kval den bedriften vill jag ha kvar även när denna säsong är över, kommenterar assisterande coach Viktor Matsenius.

Ny klubb i torsdags och redan match på lördag hemma mot suveräna Jönköping, hur ser du på era möjligheter och vad är det som ni kommer vara en vinnande nyckel för eran del Viktor?

-Känns jättebra att vi fått in en sån pass bra playmaker som Erik Isaksson, han kommer komplettera mycket i vårat anfallsspel. Det gäller även att hitta rätta nycklar till spelare som Markus Jovic, Tommy Bolin och Wilmer Viinamäki att göra mål på de chanser vi skapar, där känner jag att jag har mycket att tillföra. Det är även ingen hemlighet att spelare av denna kaliber kommer spruta in mål och assist med ett gott självförtroende.Själv känner jag inte Tobias Compier men Tom talar väldigt gott om honom och ska vara ett välkommet tillskott.

Hur kommer ni att matcha laget inför morgondagens match?

– Som det ser ut just nu startar vi på tre, morgon träning imorgon 10:00 där sätts de sista bitarna. Både jag och Tom kommer vara tydliga med att de spelare som är heta spelar punkt slut, sen om det är åtta eller femton spelare de får varje match utvisa. ”Jag är galet taggad på att ställa mig i båset i ICA maxi arena”

 

Sexan mot ettan imorgon lördag 17:00 Allsvenskan Södra Visby IBK – Jönköping IK

Elias Andersson

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar