Foto: IFF
Landslag

Hög fart & bolltempo blir viktigt i kvällens gruppfinal

Efter att Sverige inlett The World Games med storseger mot USA väntar ikväll gruppfinal mot Schweiz.

Sverige inledde The World Games med en överlägsen 20-0 seger över USA. Ikväll väntar tuffare motstånd då Schweiz står som motståndare i en gruppfinal. Ett Schweiz som vann sin match mot USA igår med 17-0 och har vilat under fredagen till skillnad som Sverige.

Efter att Mikael Hill tillträdde som förbundskapten har Sverige mött Schweiz vid ett tillfälle och det var under senaste Euro Floorball Tour. En match där Sverige fick kämpa rejält för segern och slutresultatet skrevs till 6-5.

– Vi såg senast att så länge vi klarade att hålla upp bolltempo och fokus så fick de det svårt. Men får de lite häng så är det farliga och vi börjar hålla i bollen för länge. Den gången fick de fast oss och det blev en jämn tredje period. Vi måste hålla hög fart på grejerna och jobba sida till sida, ta snabba beslut och hela tiden ta initiativ, säger förbundskapten Mikael Hill.

Schweiz inledde som skrivet även de med en storseger över USA. I god målform från den matchen återfinns Luca Graf, Patrick Mendelin och Matthias Hofbauer som alla gjorde tre mål var. I Schweiz spelar även Växjös Manuel Engel.

– De är ju duktiga i anfallsspelet och då framförallt på att ta sig in i slottet. Där vill det till att vi är starka och städar undan ordentligt. De är skickliga att ta sig in i de heta ytorna och har spelare som kan avgöra. Där måste vi se upp, säger Hill.

Att det är en svår gruppfinal som väntar intygas även av Kim Nilsson.

– Vi har haft det tufft mot Schweiz de senaste matcherna. Nu måste de vinna för att vinna gruppen, men vi ska självklart gå in och vinna i kväll. Det är det vi siktar på, säger Nilsson till innebandy.se.

Matchstart är 20.00. Se matchen här. 

Schweiz trupp: 

Målvakter
Patrick Eder, Floorball Köniz
Curdin Furrer, Chur Unihockey

Utespelare
Kevin Berry, UHC Alligator Malans
Nicola Bischofberger, SV Wiler Ersigen
Tim Braillard, UHC Alligator Malans
Manuel Engel, Växjö Vipers (SWE)
Luca Graf, GC Unihockey
Dan Hartmann, UHC Alligator Malans
Matthias Hofbauer, SV Wiler Ersigen
Claudio Laely, GC Unihockey
Manuel Maurer, Floorball Köniz
Christoph Meier, GC Unihockey
Patrick Mendelin, SV Wiler Ersigen
Paolo Riedi, Chur Unihockey

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar