Landslag

Ny seger för damlandslaget: ”De har en del kvar att göra för att kunna rubba oss”

Damlandslaget fortsätter att vinna över Finland efter 8-5 i match 2 i Finnkampen. Trots segern var förbundskapten Andreas Lundmark inte helt nöjd. -Den här matchen känns det inte som vi riktigt kom upp i den nivån vi ville, säger Lundmark.

Returmöte i damernas Finnkamp där Sverige hade med sig en 3-2 seger från fredagens match i ryggen. En match som då präglades av ett lägre svenskt försvarsspel. Annat skulle publiken bjudas på idag då Sverige från start gick upp högt och pressade i försvarsspelet vilket även höjde tempot i matchen.

Ett försvarsspel som direkt gav utdelning när Ellen Rasmussen och Amanda Delgado Johansson pressade till sig bollen till Jessika Eriksson som sköt. Påpassligt på returen Ellen Rasmussen och 1-0 till Sverige.

Det höga försvarsspelet öppnade dock upp flera möjligheter för Finland som effektivt utnyttjade de öppna ytorna som lämnades i Sveriges zon. Kvitterat 1-1 till Finland på straff vilket även var ställningen efter första perioden.

– Anfallsspelet är godkänt och vi kommer till ett gäng bra avslut. I försvaret tycker jag vi är lite mesiga. Vi tappar deras kontringar och ligger inte tätt i markering, sa Sveriges målskytt Ellen Rasmussen till Cmore.se efter den första perioden.

Sverige avgjorde i andra perioden

I andra perioden låg Sverige närmare i försvarsspelet och dessutom skapades än mer offensivt. Efter att Finland tidigt tagit ledningen vände Sverige matchen helt och gick ifrån till ledning 7-3 efter två perioder. Två mål av Alice Granstedt, hennes första i a-landslaget.

– Det känns fantastiskt roligt. Jag skrek där i mitten och sen levererade hon den väldigt fint så det var bara att sätta dit den. Det är såklart jättestort. Det har varit en dröm att spela här, sa Alice Granstedt om sina första mål i landslaget.

Finland startar tredje perioden med mål i powerplay efter 38 sekunder då inbytte Klara Molin utvisas. Ytterligare reducering för Finland i powerplay drygt fem minuter senare till 5-7. Närmare än så kom inte finskorna och Sverige kunde kontrollerat vinna med 8-5. Sista målen av Sara Steen.

– Jag var nästan mer nöjd med förra matchen även om vi skapade mindre. Men då tränade vi på saker som vi ville ha med oss till VM och fick bra svar på det vi ville träna på. Den här matchen känns inte som vi kom upp i den nivån vi ville. Sen tycker jag inte att det blir någon riktig intensitet i dagens match och det gynnar inte oss, säger Andreas Lundmark.

Vad är det du saknar?

– Lite intensitet och att koppla på allt. Vi var inte riktigt där i första perioden och vi fick inte med oss det någon gång. Andra perioden är okej, framförallt spelet med boll är bra men spelet utan boll, där var vi inte inne i det idag.

Två nya vinster för damlandslaget över Finland. Tidigare har Andreas Lundmark varit inne på att det är Finland som måste ändra om de ska lyckas rå på Sverige vilket fortfarande kvarstår.

– Jag tycker inte att de gjort, om de inte mörkar något. De har en del kvar att göra för att kunna rubba oss. Är vi bara uppe i nivå så springer vi ifrån dem, avslutar Lundmark.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

IB-Play

TV: Se Alice Granstedts första a-landslagsmål

Alice Granstedt gjorde sina första a-landslagsmål i andra matchen mot Finland i Finnkampen. Andra målet är dessutom ett riktigt fint klapp-klapp mål med klubbkamraten Sofia Joelsson.
Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Två mål av Johannes Larsson Foto:
Landslag

Tvåsiffrig seger för herrlandslaget

Efter förlusten i fredags vände herrlandslaget helt på matchbilden och vann stort med 12-6 mot Finland efter att ha tagit kommandot i den andra perioden. Det blev islossning där. Vi gör ju tre ganska snabba mål i följd vilket gör att matchen öppnar upp sig på ett annat sätt, säger Mikael Hill.
Serie: Finnkampen. Matchstart:
Sverige
12 - 6
Finland

Flera förändringar i den stora svenska truppen till herrarnas andra match mot Finland. Tillbaka i laget var bland annat både Rasmus Enström och Alexander Galante Carlström vilket gladde de över 2000 åskådarna i JALAS Arena i Falun lite extra i den.

Det blev också en helt annat matchbild jämfört med fredagens match. Ställning 3-3 efter en jämn första period där båda Falunspelarna Johannes Larsson och Rasmus Enström gjorde mål. Enströms mål i powerplay vilket avslutade perioden.

I den andra perioden lossnade det tidigt för Sverige som efter halva matchen gick ifrån till en 6-3 ledning. Det var också här Sverige tog kommandot.

– Det blev islossning där. Vi gör ju tre ganska snabba mål i följd vilket gör att matchen öppnar upp sig på ett annat sätt. De får ändra lite i sitt spel och det blir lite chansbyte. De kanske inte når hela vägen fram och vi kan dra nytta av hålen de ger till oss istället. Det ändrade karaktären på matchen ganska ordentligt.

En del i den ändrade matchbilder var justeringen i hur Sverige matchade sina femmor mot Finlands.

– Vi kände att vi inte riktigt fick tag i Classic-femman där så vi justerade både i formationer och i sättet vi spelar och det gav betalt.

I den tredje perioden fortsatta målen att strömma in i JALAS Arena. Sverige dubblade sin målskörd och slutresultatet skrevs till hela 12-6 vilket överraskade förbundskapten Hill.

– Det är klart att göra 12 mål på världsmästarna gör man inte varje dag så det var överraskande. Det var ju faktiskt även bud på ännu fler här på slutet. Det är jag jättenöjd med, säger Hill.

TV: Mikael Hill summerar Finnkampen

En spelare och formation som höjde sig mer och mer ju längre matchen gick var Falun-femman med Alexander Galante Carlström i spetsen. Två mål blev det av Galante Carlström inför hemmapubliken.

– För egen del och för våran kedja så var det väl halvjobbigt i alla fall halva matchen måste jag säga. Det var bedrövligt. Vi fick inte igång tempot, passningar studsade, dåliga mottagningar och dålig fart i fötterna. I slutet fick vi igång vår fart och Emil kan fylla på, på sin kant och då blir det helt plötsligt att vi anfaller med lite fler personer och då blir det svårt att stoppa oss, säger Galante Carlström.

TV: Galante Carlström: ”Det var bedrövligt, men sen fick vi igång vår fart”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

IB-Play

TV: Galante Carlström: ”Det var bedrövligt, men sen fick vi igång vår fart”

Det var en svängig match för Alexander Galante Carlströms femma i Finnkampen. Från bedrövligt efter två perioden till en stark avslutning där Galante Carlström gjorde två mål.
Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

IB-Play

TV: Mikael Hill summerar: ”12 mål på världsmästarna gör man inte varje dag”

Seger för herrlandslaget i den andra matchen av Finnkampen 2017. Förbundskapten Mikael Hill summerar både segern och lägret i sin helhet.
Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

IB-Play

TV: Straffmål av Ellen Rasmussen

Ellen Rasmussen klev fram och gjorde 7-3 till Sverige på straff.
Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel