Foto: Per Wiklund
Landslag

Lundmark om truppvalet: ”Finns spelare hemma som är aktuella”

Igår presenterades damlandslagets trupp till Euro Floorball Tour. En trupp som är nära den VM-trupp som ska till Bratislava och försvara VM-guldet. – Det har varit jobbigt att skilja på de sista, säger Lundmark

Igår presenterade förbundskapten Andreas Lundmark damlandslagets trupp till Euro Floorball Tour som spelas i Malmö den 3-5 november. En trupp som är den sista innan VM-truppen ska tas ut.

– Det här har varit den svåraste truppen att ta ut sen förra VM. Det är ju nära en VM-trupp och vi har inte utrymme att testa. Sen klart att det finns ett par spelare hemma som är aktuella, någon som är halvskadad och någon som behöver vila lite, säger Lundmark till ibnytt.se

Vad har fällt avgörandet i valet av spelare? 

– Det har varit jobbigt att skilja på de sista. Men vi har fått resonera kring hur vi kan ha nytta av en spelare i VM. Vi vill ha olika karaktärer men samtidigt ska de fungera som en grupp. I VM sista hade vi t ex en brist på rightare, nu försöker vi balansera det med fler alternativ. Sen handlar det om olika karaktärer som fysik, att kunna förändra en matchbild. Men vi har varit noggrannare nu.

I somras samlande landslaget 29 spelare för ett förberedande läger. En grupp av spelare som har varit en grund som mer och mer smalnats av till en VM-trupp.

– Vi har hållit oss till de spelarna som var med då. Det är ingen där som har skalats bort men såklart har det smalnats av. Någonstans så finns det ett gäng som vi är trygga som vi inte testar med. Vi har en grund som vi på något sätt ska komplettera med spelare. Det finns spelare hemma som fortfarande är aktuella.

Några av de spelarna som inte var uttagna i sommar men som var med i truppen är utespelarna Sirius Klara Molin och Karlstad Jessika Eriksson som har skadebeskymmer.

– Klara Molin har sin skada och Jessika Eriksson har också. Jag säger inte att hon är skadad då hon spelar men hon måste ta det lite lugnare just nu. Där är två spelare som vi fortfarande har en dialog med som inte klarar av att spela ett EFT med tre matcher och träna fyra gånger. Det pallar de inte just nu. Men sen kan de förhoppningsvis vara aktuella för ett VM rent fysiskt. Båda två har den möjligheten att vara redo. Men här idag kan vi inte chansa.

Endres Anna Moberg är en spelare som var med i Finnkampen i september men som inte fanns med i truppen till EFT.

– Anna Moberg är också med i dialogen och senast i morse (läs igår) så pratade vi med henne. Hon är också en karaktär som vi kan känna att vi behöver. Det vet vi inte idag men vi får känna på det här under EFT och så får vi ta ett beslut efter det. Moberg är ju en måskytt men också stark fysiskt. Hon har många karaktärer i sig.

Från truppen i somras finns också spelare som Endres Elin Gabrielsson och Linköpings Anna Wiman.

– Wiman har haft otur i början på säsongen. Varit skadad i somras och missat mycket träning och har inte riktigt kommit igång än tycker vi. Gabrielsson är också med och aktuell.

Vad är avgörande i slutliga? 

– Till viss del form, prestation och hur det går i EFT. Men också innan och efter EFT. Den är cirka en månad fram till VM-truppen. Det är de här matcherna runtomkring som kommer avgöra på de sista spelarna. Det kan vara forman som avgör, men det också var att vi måste ha med den här typen av spelare och då får vi jobba på att hitta formen fram till VM.

LÄS MER: Damtruppen till EFT

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar