Foto: Per Wiklund
Landslag

”Jag tar med mig att vi visar lite hjärta”

Sex mål i den första och en stark tredje period bäddade för Sveriges seger över Tjeckien. – Ojämn match från våran sida men jag tar med mig att vi visar lite hjärta, säger förbundskapten Andreas Lundmark.

Efter fredagens storseger över Schweiz väntade Tjeckien för damlandslaget. Ett Tjeckien som förbundskapten Andreas Lundmark på förhand kommenterat är ett större hot mot Sveriges konkurrenter Finland och Schweiz än vad de är för Sverige. Lundmark skulle delvis få vatten på sin kvar för det uttalandet då Sverige vann med 13-5.

Efter att Eliska Krupnova först gett Tjeckien ledningen tog Sverige över mer och mer. Med sitt höga försvarsspelet skruvades tempot upp och målen gjordes ett efter ett till totalt 6-1 till Sverige efter den första perioden.

– Det är skönt att vi har gjort sex kassar. Jag tycker att vi börjar lite sådär men kommit in i det mer med bättre energi, sa Sofia Joelsson till Cmore.se efter två perioder. Joelsson som stod för två mål i den första perioden. Igår gjorde Joelsson fyra mot Schweiz.

– Jag har fått in känslan just nu så det är bara att fortsätta när man har flowet inne, kommenterade Joelsson.

I andra perioden bytte matchen skepnad. Sverige kom inte upp i samma energi och tempo som i första samtidigt som att Tjeckien spelvände effektivare och därmed skapade fler chanser. Tjeckien var även effektiva när chanserna skapades och vinner perioden med 4-1. Total ställning 7-5 till Sverige efter två perioder.

– Just nu visar siffrorna det som spelet erbjuder. Jag tycker vi måste gå in i pausen och prata ihop oss ordentligt för att komma ut med en helt ny energi i tredje. Vi har pratat om att prata större och mer runt dem för att ta avslut utifrån. Vi måste äga lite mer boll och inte bjuda på chanser som vi gör nu, kommenterade Frida Norström efter två perioder.

Periodsnacket gav direkt effekt i den tredje perioden. Tempot höjdes igen, Sverige vinner fler boller och slarvar mindre. Inbytte Moa Tschöp utökade till 8-5 innan en annan back, nämligen Stephanie Boberg gjorde två mål och därmed fullbordade ett hattrick. Till slut gick Sverige ifrån till seger med hela 13-5.

– Ojämn match från våran sida men jag tar med mig att vi visar lite hjärta. Vi gör en ganska okej förstaperiod och gör mycket vettigt. I ett landslag handlar det också om att visa hjärta och göra det enkelt därute, säger Lundmark.

Lundmark ändrade om del i laget under matchen. Bland annat byttes Ellen Rasmussen och Moa Tchsöp in i tredje perioden där Lisa Andebratt och Anna Moberg klev av.

– Vi hade inga förutbestämda byten men det kändes rätt att göra exakt de bytena. Vi laborerade även med Alice och Norström i tredje perioden. Det handlar mycket mer om Cornelia Fjellstedt om att vi vill ha henne högre upp i början. Det handlar mer om Cornelia än om Norström och Granstedt, säger Lundmark.

Både Moberg och Andebratt som kallats in sent till truppen efter återbud.

– Jag tycker att dem kom snett in i det idag om jag ska vara ärlig. De har gjort en bra vecka och det är match imorgon också att visa upp sig, säger Lundmark.

TV: Se målen från matchen här 

TV: Alice Granstedt: ”Spelar ingen roll hur mycket han flyttar runt”

TV: Fyra mål av Stephanie Boberg på hemmaplan ”Värmer i hjärtat” 

BILDEXTRA: Se fler bilder från matchen 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar