F Grupp 3

Inför SDF-SM – Uppland F16

Genomgång av Upplands F16 inför SDF SM 2018. Uppland som spelar i grupp C.

För ett par år sedan var Uppland hyfsat dominanta på damsidan under flera år där man har många medaljer att se tillbaka på. Man har dubbla guld i DJ17 säsongerna 11/12 samt 12/13, samt ett brons och ett silver åren dessförinnan. På F15 sidan har man guld 08/09 samt 09/10. Inte helt oväntat så har Amanda Delgado Johansson varit med i princip samtliga mästerskap och så även Endres Elin Gabrielsson. Vi finner även man som Frida Bäfve, Jennifer Gräll och Anna Gertz, men annars är det många namn som slutat sedan dess alternativt spelar lägre ner numera.

Efter framgångarna kring dessa årskullar så har Uppland haft svårare att ta sig långt. Förra året blev det en fjärdeplats i gruppen med enbart en seger och året där innan blev det en jumboplats i gruppen med en poäng. Ett par tunga säsonger med andra ord där kullarna inte alls haft samma spets som tidigare.

I den uttagna truppen så finner vi stark dominans från Sirius IBK, men där även Arlanda och Alunda har sina inslag. Lite extra anmärkningsvärt är att Storvreta enbart har med en spelare denna gången. Sirius har ju som bekant två lag i DJ-JAS den här säsongen där IBK är laget som består av klubbens 01-lag som hållt ihop länge och där FBC är laget som förra året gick under FBC Uppsala Ungdom, med en hel del NIU-spelare och liknande. Överlag så är det just spel i JAS och DJ17 som är det mest förekommande bland spelarna i truppen där duon från Alunda dock spelar division 1 med klubbens A-lag.

Uppland kommer spela i grupp 3 med Dalarna, Värmland, Östergötland och Blekinge, där Värmland brukar vara erkänt starka på damsidan under de senaste åren. Uppland ska dock ha chans att nypa flertalet poäng utan tvivel. 

En spelare att följa.
Jonna Vuontisvaara – En offensiv spelartyp med fina egenskaper i målskyttet och i sista tredjedelen. Visat att hon håller bra klass i seniorspelet och har med sig tempo och fysiken in. Kommer bli otroligt nyttig om man får ut maximalt.

Truppen:
Fanny Bergström, KAIS Mora UIF
Madelen Langendorf, Storvreta IBK
Thilda Olsson . Enköpings IBK
Amanda Angerstig, IK Sirius IBK
Amanda Dåverklo, IK Sirius IBK
Elsa Sild Löhman, IK Sirius FBC
Isabel Sohlin, Arlanda IBK
Isabella Lindgren, Alunda IBF
Isabelle Kostov, IK Sirius IBK
Jonna Vuontisvaara, Alunda IBF
Josefin Emilsson , IK Sirius IBK
Josefine Johansson, Sigtuna IF IBK
Karin Henriksson, Arlanda IBK
Rafella Sandström, IK Sirius IBK
Samantha Stuxgren, IK Sirius IBK
Tove Sabel, IK Sirius IBK
Vera Mikkelsen, IK Sirius IBK
Vilma Olson, Arlanda IBK
Åsa Ekblad, FBC Uppsala U

David Söderström, assisterande förbundskapten säger följande:

Vad för typ av innebandy kommer ni vilja stå för?
– Vi vill vara ett lag med mycket kreativitet i anfallsspelet och som är solida hemåt. Detta får vi till genom ett riktigt hårt arbete och den tekniken laget besitter. Försvarsmässigt vill vi kunna bemästra de olika spelidéerna vi stöter på uppe i Umeå så det gäller att få till flexibiliteten och modet i gruppen. Även specialteams hoppas vi få till i år samt att kunna ta vara på offensiva frislag.

Vad har ni för mål uppsatta?
– En match i taget är det som gäller för oss. Så länge man är med i racet så kan allt hända!

Tror du att vi kommer få se några speciella trender eller liknande i spelet
– Tiden är knapp att spela ihop lagen så svårt att skapa nya trender för distrikten. Brukar vara hög press eller backa hem i 2-1-2 som man stöter på i SDF-SM. Vi räknar med det det även i år men ser mycket fram att scouta lagen för ett upptäcka nya idéer.

Är det någon i ert lag som man bör följa lite extra och varför?
– Vi passar på den frågan då vi vet att det är svårt för de spelare som kommer upp med stora förväntningar på sig. Gäller att få till en bra och trygg stämning i gruppen så att hela laget vågar göra det där extra som oftast fäller avgörandet. De som vågar mest brukar vinna mest som klyschan säger.

Hur ser du på er grupp, vilka bär favoritskap där?
– Värmland klara favoriter, därefter Dalarna som lyckats riktigt bra de senaste två åren. Rutinen deras 01:or har från förra året gör dem vassare som lag. Blekinge och Östergötland är säkert bra de också så vi ser fram emot en jämn grupp där vi så klart hoppas kunna överraska.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar