Foto: Per Wiklund
Landslag

Seger i Hills premiärmatch

Första matchen för förbundskapten Mikael Hill slutade med seger 6-5 i EFT mot Schweiz. - Jag är väl ganska nöjd med topparna vi har. De är ganska bra. Men lika nöjd jag är med det är jag missnöjd med tipparna, säger Mikael Hill.

Euro Floorball Tour startade under torsdagen med Sveriges första match mot Schweiz. En match som var förbundskapten Mikael Hills premiärmatch som förbundskapten.

Sverige fick en kanonstart på matchen med 3-0 ledning redan efter dryga fem minuter. Första målet gjordes av debutanten Niklas Ramirez. I inledningen av andra perioden gick Sverige ifrån till ledning 5-1 innan Schweiz kom tillbaka med tre raka mål. Sverige höll undan och vann med 6-5.

– Gott med ett resultat. I övrigt finns mer att önska, säger Mikael Hill och utvecklar:

– Jag är väl ganska nöjd med topparna vi har. De är ganska bra. Men lika nöjd jag är med det är jag missnöjd med dipparna. Framförallt så är det när vi tappar från 5-1 till 5-4. Sen spelar vi upp oss igen. Men där borde vi dödat matchen.

Vad i dipparna är du inte nöjd med? 

– Jag tycker det börjar med vårt anfallspel. Vi får inte anfallen på det sättet vi vill och skapa det trycket vi önskar. Vi skapar chanser som vi vill men dödar inte anfallen riktigt. Då kommer spelvändningarna. Vi blir lite passiva och spelet går över till deras fördel.

Första matchen för Mikael Hill och än så länge har han inte satt sin prägel på spelet. Istället körs det vidare med det som varit tidigare och Ulf Hallstensson, tidigare assisterande förbundskapten finns med i båset.

Vad är det ni framförallt har kvar sedan tidigare? 

– Försvarsspel, uppspel och grundläggande grejer. Sen har vi försökt att komma med lite nya grejer och idéer. Men vi har bara haft en samling och det är matchgenomgången på morgonen så vi har inte hunnit ändra så mycket.

Det var den första av tre matcher i helgen. Finns det något i spelet du vill fokusera extra på?

– Det vi har pratat om och kommer ta ikväll är att vi vill sätta tryck och få med oss mycket folk i spelvändningarna. Vi lyckas hyggligt bra men se på Schweiz, de är 3-4 i sina vändningar medans vi är 2-3. Där behöver vi jobba mer med kraftfulla kontringar och dra isär för att skapa ytor i en andra våg. Det kommer vi ta upp och jobba med under helgen.

Hur kändes din egna matchform?

– Det var bättre än väntat. Jag hade ganska lågt ställda förväntningar på mig själv och jag har ju inte varit i matchsituationen sen i juli så det blir lite speciellt. Men vi bestämde innan att vi ska hålla oss till hur man spelat förr och vi har inte hunnit med så mycket förberedelser. Då blir det ju att komma in i en annan playbook för min del för att få det att funka. Det är inte det smidigaste för mig men det fungerade ganska bra, avslutar Hill.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar