Övrigt

Classic inte i den formen de önskar

Till helgen ska det avgöras, vilka är världens bästa klubblag och från Finland kommer Classic till Borås. Ett Classic som spelar sin första match i semifinal på lördagskvällen mot Grasshoppers eller Pixbo Wallenstam. Tränare Petteri Nykki är inte nöjd med formen. - Vi är långt ifrån den form vi vill vara i. Bara spelat två matcher i ligan och har lång väg kvar till toppformen.

Klassiska Classic med tränare Petteri Nykky som gör sin andra säsong i det finska topplaget ser fram emot helgens Champions Cup.

– Vi ser mycket fram emot turneringen. Det ska bli oerhört intressant för oss och se hur vi ställer oss mot det internationella motståndet. Tyvärr är vi långt ifrån den form vi vill vara i. Vi har bara spelat 2 matcher och är inte alls nöjda med spelet än så länge. Med det sagt så ska det ändå bli kul att möta internationella lag, det blir lite annorlunda än det finska spelet.

Champions Cup som spelas Borås och har upplägget av en turnering där Classic går direkt in i semifinalen på lördagskvällen.

– Format på Champions Cup är inte det bästa. Det blir direkt en avgörande match som kan gå hur som helst. Jag hade gärna spelat en serie och fler matcher.

Motståndet för Classic blir antingen svenska Pixbo Wallenstam eller schweiziska Grasshoppers, vilket avgörs i en kvartsfinal 19:30 på fredagen. Med i turneringen finns även Storvreta vilka kan bli motståndet i en eventuell final.

– Vi har inget favoritmotstånd mellan de. Vi vill mäta oss mot de bästa och se hur vi står oss kvalitetsmässigt internationellt. Vi kommer titta på matchen på fredagen vilket blir nyttigt. Blir det svenskt motstånd i semifinal eller final så vet vi vad vi har att vänta oss. I Sverige spelar ni mer som handboll med mer uppställt offensivt och defensivt försvar. Här i Finland är det mer misstag, mer fart men också mer underhållande för publiken. Storvreta har vi bättre koll på då vi mött de flera gånger. Där vet vi vilka spelare vi ska hålla extra koll på.

Classic som är ett lag av många duktiga spelare. Enligt Petteri ska publiken hålla ett extra öga på:

Krister Savona – Försvarare och otroligt skicklig med boll. En riktig talangspelare med fina handleder.

Eemili Salin – En powerforward. Inte lika skicklig med handlederna men en underhållande och duktigt spelare att se och lära av.

Sami Johansson – Ett fantastiskt skott som inte alla har. Skjuter enkelt och elegant.

Solinico – Center i vår förstafemma. Är han het så är det få som kan stoppa honom.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar