P Grupp 1

Inför SDF-SM – Skåne P16

Genomgång av Skånes P16 inför SDF-SM 2018.

Två lag i SSL, två lag i Allsvenskan Södra och flera lag i division 1 som har både starka trupper och som vill uppåt. Innebandyn i Skåne är stark, även om det man saknar är ett lag i SSL som har möjlighet att gå hela vägen då varken FCH eller Höllviken har den stämpeln för tillfället.

Skåne har under de senaste åren plockat en del medaljer, såpass många så att man inte kan räkna dem på två händer. Senast medaljen kom 14/15 när man tog ett brons med en oerhört stark 97-98 kull där man hade många profiler. Förra året missade man slutspelet då man hamnade bakom Göteborg och Östergötland vilket man inte ska skämmas för och där Östergötland t.ex. räddade en poäng sent mot Göteborg, ett poäng som gjorde att man hamnade precis före Skåne.

Till den här truppen så finner vi många intressanta namn. Helsingborg, Bjärred och Lomma dominerar truppen överlag med ett par andra inslag. Bjärred som i år tagit klivit in i JAS-spelet igen och gör det med en stark 01-kull, kombinerat med ett par äldre spelare. Helsingborg som har genomgått ett generationsskifte efter 97-98 kullarna och där bröderna Windfeldt fått chansen i två matcher och hittat in i poängprotokollet direkt. Oliver gjorde t.ex. fyra raka mål mot Bjärred där de första tre kom inom sju minuter drygt. Även Casper Andreasson har via en dubbellicens fått chansen i Helsingborg.

Skåne kommer spela i grupp 1 med Södermanland, Uppland, Bohuslän-Dal, Örebro och Västergötland. En på förhand tuff grupp där många lag kommer blanda sig i toppen och det kommer handla om att vinna rätt matcher.

En spelare att följa:
Oliver Windfeldt – Storväxt och rejäl spelartyp, bra räckvidd som skapar bra möjligheter. Har en fin touch på bollen och en bra blick för spelet. Kan agera både målskytt och passningsgeni och kommer ha en viktig roll.

Truppen:
Herman Widing, Bjärreds IBK
Oscar Hasselgren, FC Helsingborg
Filip Hedin, Bjärreds IBK
Oskar Andersson, Lomma FBC
Tobias Tjörnestam, Bjärreds IBK
Pontus Andersson Skurups IBK
Leo Ghafari, Lomma FBC
Tim Ahlström, FC Helsingborg
Casper Andreasson, Örkelljunga IF
Oliver Windfeldt, FC Helsingborg
Felix Eklund, Bjärreds IBK
Oscar Skog, Lomma FBC
Elliot Windfeldt, FC Helsingborg
Gabriel Fogwall, Bjärreds IBK
Linus Persson, FC Helsingborg
Elias Påhlsson, Munka Ljungby IBK
Johan Bruce, IBK Lund
Johan Andersson, Lomma FBC

Erik Hensfelt från ledarstaben säger följande:

Vad för typ av innebandy kommer ni vilja stå för?

– Som säkert de flesta andra, en anfallsinriktad innebandy med fart där vi spelar uppoffrande för varandra. 

Vad har ni för mål uppsatta?

– Skåne har alltid som mål att ta guld!

Tror du att vi kommer få se några speciella trender eller liknande i spelet?

– Svår fråga. Får man våga hoppas på att alla lag vill spela offensiv innebandy med mycket bollinnehav och aggressivt försvarsspel istället för att ligga på egen planhalva och vänta på motståndarnas misstag?

Är det någon i ert lag som man bör följa lite extra och varför?

– Man bör följa det skånska kollektivet!

Hur ser du på er grupp, vilka bär favoritskap där?

– Tycker man hör många prata om det som dödens grupp. Får hoppas det stämmer så att det blir en spännande grupp att följa och spela i! Vi kan inte våra motståndare tillräckligt bra för att ha någon egentlig åsikt om favoritskap. Gruppen har ett par starka profiler men vi tror att laget som får ihop helheten bäst kniper förstaplatsen och det ska vara Skåne!

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar