P Grupp 4

Inför SDF-SM – Dalarna P16

Genomgång av Dalarnas P16 inför SDF-SM 2018.

När man tänker Dalarna så är det nog oftast Falun och KAIS Mora som man förknippar distriktet med. Även om Falun är en stormakt på herrsidan under de senaste åren så har det inte spridit sig neråt. Förutom just dessa två klubbar så finns det en uppsjö av mindre föreningar som huserar i de lägre divisionerna.

En tredjeplats blev det säsongen 14/15 när sista P15 spelades vilket KAIS Moras fina kull tillsammans med Lukas Sjöblom bland annat låg bakom. Därefter är det relativ klent, förutom ett silver i samma klass 06/07 samt någon mer bronspeng.

Om vi ser till de ”tyngre” klubbarna i distriktet som Falun och KAIS Mora så är det KAIS som varit mest framgångsrika de senaste åren. Man tog ett silver i USM-16 för kullen 1999 och nådde slutspelet förra året, men dessförinnan var det något tyngre. Istället får man leta sig tillbaka drygt 8-10 år när Mora vann både i USM-klassen och JAS inom loppet av två år med flera namnstarka namn. Att just ett klubblag inte varit såpass dominerande på Sverigefronten under de senaste åren,  gör såklart att man även har haft svårare att hävda sig i dessa sammanhang då en tydlig dominans från något inte funnits att bygga på.

Förra året hade man inte mycket att sätta emot i en tuff grupp med Stockholm och Södermanland och efter bara en seger mot Västernorrland så blev det placeringsmatcher där man till sist slutade på en femtondeplats. Just förra året hade man en stomme från IBF Falun, men i den här truppen är det inte riktigt lika utpräglat.

Dalarna kommer möta Stockholm, Östergötland, Gästrikland och Bohuslän-Dal i gruppen och även om Stockholm allt som oftast ses som en favorit så känns det något öppnare där bakom.

En spelare att följa – Johan Solarfs. Har tidigare spelat forward mycket, men testats mycket som back i år. Har ett spelsinne som gör att han får fina förutsättningar bakifrån planen. Fin teknik besitter han och har ett lugn i spelet.

Truppen:
Elias Lindström, Envikens IF
Axel Kronberg, KAIS Mora UIF
Mattias Stark, IBF Falun Ungdom
Johan Solarfs, Insjöns BK
Elliot Rådström, Envikens IF
Hannes Lundberg, Insjöns BK
Wille Gustavsson, Nås IF
Jesper Rosendahl, Hälsinggårdens AIK
Johan Gunnarsson, IBF Falun Ungdom
Carl Eriksson, KAIS Mora UIF
Daniel Grundh, Insjöns BK
Adam Sjöö, IBF Borlänge
Emil Johansson, KAIS Mora UIF
Lucas Modin, Insjöns BK
Oscar Groth, IBF Borlänge
Martin Sjödin, KAIS Mora UIF
Martin Stenqvist, IBF Falun Ungdom
Max Simonsson, KAIS Mora UIF
Erik Lund, KAIS Mora UIF
Emil Eriksson, Insjöns BK

Torsten Helgemo från ledarstaben säger följande:

Vad för typ av innebandy kommer ni vilja stå för?

– Vi har i år satt ihop och fokuserat på ett gäng snabba spelare, Ni kommer att få se en blandning av små och stora spelare som alla har snabbheten och tekniken, men det finns en tanke i det vi gör. 

Vad har ni för mål uppsatta?

– Vi jobbar med tre delmål under hela hösten & sista målet är #Sdfsmguld, Vi kommer att utmana alla lag oavsett vad det står på tröjorna J, men vi anser oss vara ett av två lag som går vidare i gruppen

Tror du att vi kommer få se några speciella trender eller liknande i spelet?

– Ni kommer få se något helt nytt från Dalarna, vi bygger på en modernare innebandy med mycket fart och fläkt och en anfallsrik innebandy, från målvakt till center position.

Är det någon i ert lag som man bör följa lite extra och varför?

– Sex spelare som alla bör hålla ett extra öga på och det är,

Mattias Stark – Stor stark fysisk back som sällan går ur närkamperna utan boll, har de flesta pusselbitarna på plats. Och är en stor tillgång i truppen.

Johan Solars – Sniper med bra spelsinne och ett fruktat skott, skapar fart i anfallen och går sällan ur en match poänglös.

Max Junell Simonsson – Stark fysisk powerforward som med sin högerfattning,speed och teknik, är ett enormt giftigt anfallsvapen.

Carl Eriksson- Spelare med bra spelsinne och skott, behärskar flera positioner, både offensiva och defensiva, 

Elias Lindström- Snabb högerfattad forward som är ett energiknippe på planen, jobbar stenhårt varje byte och har bra blick för spelet.

Erik Lund- Fysiskt bra tränad målvakt med bra spelförståelse och stor auktoritet i målet, besitter även ett giftigt utkast.

Hur ser du på er grupp, vilka bär favoritskap där?

– Vi spelar i grupp fyra där vi får förmånen att möta Stockholm redan i gruppen, med tanke på deras bredd och upptagnings område så får dom nog klassas som favoriter. I övrigt ser Örebro intressant ut med både Malte Lundmark & Emil Ruud som gjorde det riktigt bra förra året.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar