P Grupp 4

Inför SDF-SM – Stockholm P16

Genomgång av Stockholm P16 inför SDF-SM 2018.

Det är ingen större nyhet att Stockholm är en guldfavorit varje år, oavsett kul eller förutsättningar. Man har ett såpass stort urval av spelare och lyckas alltid få ihop en trupp som är slagkraftig nog att utmana i slutändan.

Förra året tog man ett guld, vilket inte var helt oväntat med tanke på den truppen man mönstrade och året innan blev det silver. Om vi sedan ser i P15-klassen som gjorde sin sista upplaga 14/15, så har Stockholm tagit medalj i varje(!) upplaga sedan 2004/2005, där man har sju guld t.ex. Om vi sedan ser till samma år i HJ17-klassen så har man även där tagit medalj varje år förutom 05/06. Även där kan man lägga till sju guld och ni förstår själva vilken dominans distriktet har haft under de senaste åren.

Om 00-kullen var en relativt hypad och omtalad kull så har ingen 01-kullen riktigt samma status inför turneringen. Här kommer man få behöva bevisa mer och har en tuffare väg att vandra jämfört med tidigare år.

Om vi ser till truppen så är det Bele som står för dominansen sett till antal spelare, Bele som har haft en bra 00-01 kull. Förra året var det Anton Ostella, Isak Bengtsson och Jesper Andersson från Bele och i år är det istället Widlund, Aronsson och Rönnlund bland annat. Annars är det relativt utspritt, mycket just på grund av att det inte finns någon 01-kull som är såpass dominant i området som t.ex. Salem hade med sina 00:er under fjolåret.

Ett par av spelarna i truppen återfinns i andra miljöer under hösten. Daniel Ring och Alexander Nyman på RIG t.ex. och Max Sjöman i Falun på Hagströmska. Bra spelare som ska vara ledande i den här truppen i slutändan, en trupp som bland annat leds av meriterade Tomas Davies.

Stockholm i grupp 4 med Gästrikland, Dalarna och Östergötland  kommer få bära ett favoritskap, inte för att man kanske som lag är helt överlägset, men just för att man är Stockholm.

En spelare att följa – Oscar Magnusson. Enligt många den klart lysande stjärnan i truppen, även om han kanske inte fått det erkännande utanför Stockholms gränser. En offensiv spelartyp med bra storlek och räckvidd. Är komplett som spelare och har många bra egenskaper vilket gör att ha blir användbar i de flesta spelformerna.

Truppen:
Anton Hasselsten, Grimsta AIK
Malte Danielsson, Hammarby IF IBF
Rasmus Ekberg, FBI Tullinge
Max Sjöman, Åkersberga IBF
William Aronsson, Bele Barkarby IF IBF
Albin Samuelsson, Vallentuna IBK
Max Svensson, Älvsjö AIK IBF
Hampus Gyllner, Bele Barkarby IF IBF
William Widlund, Bele Barkarby IF IBF
Adrian Sylvan, Nacka Wallenstam IBK
Adam Piehl, Salems IF
Sebastian Spliehs Offnegårdh, Huddinge IBS
Hugo Svensson, Älvsjö AIK IBF
Oscar Magnusson, Tyresö Trollbäcken IBK
Daniel Ring, Åkersberga IBF
Oscar Kristensen, Bele Barkarby IF IBF
Linus Rönnlund, Bele Barkarby IF IBF
Liam Åström, Ingarö IF
Alexander Nyman Sjöström, Farsta IBK
Oliver Forslind, Huddinge IBS

Tomas Davies, huvudansvarig, säger följande:

Vad för typ av innebandy kommer ni vilja stå för?

– En kraftfull och effektiv sådan. Våra stora starka backar ska smälla på och skapa förutsättningar för våra snabba och tekniska forwards. 

Vad har ni för mål uppsatta?

– Som ett av de största distrikten med en lång historia förpliktigar det oss att vara ett lag som åtminstone spelar match på den sista dagen och förhoppningsvis den sista matchen med en, för oss, en positiv utgång. Detta kombinerat med att vi vill att samtliga spelare ska har varit delaktiga på resan genom främst speltid är våran målsättning.

Tror du att vi kommer få se några speciella trender eller liknande i spelet?

– Vi hoppas ju självklart att trenden med att Stockholm är ett lag som spelar final håller i sig…  spelmässigt blir säkert massa innovativa saker som nya centraldropsvarianter, give n go kombinationer och starka duellspel. Men vi hoppas kunna bidra med något som ”the world has never seen before”.. 

Är det någon i ert lag som man bör följa lite extra och varför?

– Beroende hur man ser på innebandy så finns det härliga karaktärer på varje position. Vi tänker inte ge  åskådarna några valda sanningar utan låter dem få bestämma vad de själva vill titta på. 

Hur ser du på er grupp, vilka bär favoritskap där?

– Vi gör de andra distrikten en tjänst och tar på oss den. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar