P Grupp 4

Inför SDF-SM – Östergötland P16

Genomgång av Östergötlands P16 inför SDF-SM 2018.

Östergötland har under de senaste åren kunnat presentera flertalet fina prestationer och resultat på killsidan, inte minst tack vare att Linköping har haft flera starka kullar där dock ett par av spelarna haft ursprung i andra klubbar, t.ex. Bergs IK.

För att ta ett urplock så tog man guld i P15-klassen säsongen 11/12 och två år senare blev det ett silver. Guld blev det även i HJ17-klassen säsongen 13/14 och säsongen 15/15 blev det ett brons när det första P16-SM avgjordes. Där har vi några resultat och guldet i HJ17-klassen togs av kullen med Jacob Sigfridsson, Marcus Karlsson, Tobias Claesson, Felix Lanver och Martin Stolt som spetsspelare, en fruktad kull just då.

Förra året hade man en relativt tuff grupp och när man väl lyckades ta sig vidare bakom Göteborg, så åkte man på Stockholm direkt i kvartsfinalen. Även då hade Linköping Ungdom ett stort inflytande i truppen, men även Ledbergs IF som är en förening som är på ordentlig frammarsch. Ledberg har en stark 00-kull och även om 01-kullen inte är lika framträdande så har man två spelare med i denna truppen. Däremot har man flera duktiga 02-03:er som fyller på sedan och som kommer bli intressanta att följa. Att Linköping nästan har halva truppen med spelare är ingen större skräll med tanke på klubbens storlek och upptagningsområde.

Östergötland kommer spela i grupp fyra tillsammans med Stockholm, Dalarna och Gästrikland och ska absolut kunna slåss om en slutspelsplats med det laget man ställer på planen.

En spelare att följa – August Forsberg. Kom till Linköping inför i år från Söderköping. En rightfattad back med bra intensitet och tempo i sitt spel. Brytningsstark och energisk och förlorar sällan närkamper i egna sarghörn. Bra tryck i skottet och fyller gärna på i offensiven.

Truppen:
Anton Gröön, IBF Norrköping
Arvid Lestander, Linköping IBK Ungdom
August Forsberg, Linköping IBK Ungdom
Calle Westerdahl, Söderköpings IBK
Casper Nylander, Linköping IBK Ungdom
Daniel Axelsson, Linköping IBK Ungdom
Elias Lundblad, Bergs IK
Emil Bärefalk, IBF Norrköping
Emil Lindell, IBF Norrköping
Emil Lögdberg , Linköping IBK Ungdom
Filip Fhurong, Linköping IBK Ungdom
Joel Ehnö, Ledberg IBF
Lucas Ängshammar, Linköping IBK Ungdom
Markus von Below, Söderköpings IBK
Måns Lindgren, Ledberg IBF
Oskar Eliasson, Åby IBK
Sebastian Calmerberg, Bergs IK
Simon Hennix, Åby IBK
Thomas Crona, RIG Umeå/LIBK Ungdom

Claes Engström från ledarstaben säger följande:

Vad för innebandy kommer ni att stå för?

– Fart, finess och ett oerhört uppoffrande lagspel där alla kommer att dra sitt strå till stacken.

Vad har ni för mål uppsatta?

– Har inte hunnit prata så mycket om målsättning men vet av erfarenhet att det är svårt att ha ett långsiktigt mål på en så kort turnering  vi får ta en match i taget och utgå från den.

Tror du att att vi kommer att få se några trender eller liknande i spelet?

Om det gäller allmänt för turneringen  så är det en trend de senare åren att vi går mot ett mer spel där man vågar sätta hög press på motståndarna där man vill vinna boll högt i banan och det tror jag vi får se mycket i år också.

Är det någon i ert lag som bör följa lite extra och varför?

Tycker att i år har vi ett mycket jämnt lag där vi inte har som tidigare år  ett par killar som sticker ut lite mer än de andra utan i år är det väldigt jämnt fördelat där det finns många som man kan hålla ett öga på men visst våra målvakter tycker jag ser oförskämt bra ut..

Hur ser du på er grupp, vilka bär favoritskapet där?

Det är ju helt klart Stockholm som får bära favoritskapet som de alltid får med all rätt också. Sen tror jag det blir jämnt bakom där vi vill vara ett av lagen som fightas om en slutspelsplats

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar