F Grupp 1

Inför SDF-SM – Hälsingland/Jämtland/Härjedalen

Genomgång av Hälsingland/Jämtland/Härjedalen F16 inför SDF-SM 2018.

Den här gången kommer alltså Hälsingland kombinera med Jämtland/Härjedalen och man tar därmed namnet Hälsingland/Jämtland.

Hälsingland tog faktiskt ett brons så sent som 12/13 i DJ17-klassen, men utöver det är det inga framgångar att rapportera. Då mötte man Gästrikland och var med långt in i den tredje perioden innan de gick ifrån till 3-4 och 3-5 till sist. Många av spelarna i den truppen kom bland annat från Hudik/Björkberg och flera av dem som t.ex. Alva Olofsson, Isabella Ström och Lina Elving gick RIG. Olofsson och Ström finns numera i SSL och Endre och även Sofia Härdin och Agnes Wiklund numera i Sirius kan nämnas. Det var alltså en trupp där många har tagit klivet till SSL eller Allsvenskan och Sundsvall som ett exempel.

Om vi ser till distriktet Hälsingland så är det Hudik/Björkberg som är en av de dominerande föreningarna som har sitt lag i divison 1, där det kombineras lag från Västernorrland och Jämtland/Härjedalen med. I övrigt är Njutånger en förening värda att nämna som ofta kombinerar med Hudik i olika serier och den klubben som de flesta i truppen kommer från. Det ska tilläggas att antalet uttagna spelare från Hälsingland och Jämtland/Härjedalen, är relativt snarlika.

Från Jämtland/Härjedalen finner vi en dominans från just Jemtland Innebandy som spelar i samma division 1 som Hudik, men som befinner sig längre ner i tabellen. De flesta av dem överlag spelar i en Pantameria serie, där Tuva Löf från Bollnäs är en som fått prova spel i division 1.

Gruppen man kommer spela i är grupp 1, den med Västergötland, Västernorrland, Västerbotten, Örebro och Halland, kanske den gruppen som på förhand ser enklast ut och som kan ge laget möjlighet till att plocka poäng.

En spelare att följa – Elin Åström. En spelare som är användbar på flera postioner tack vare hennes spelskicklighet. Gör sällan en dålig match och kanske inte är den som märks mest, men som alltid gör det bra. Bra fart och skott.

Truppen:
Maja Björklund, Njutånger
Elin Åström, Söderhamn
Tuva Löf, Bollnäs
Ebba Erlander, Söderhamn
Lisa Wallenbrand Wixner, Njutånger
Signe Broström, Njutånger
Selma Ericsson, Njutånger
Hanna Holmberg, Njutånger
Mira Åslin, Njutånger
Christin Jonsson, Njutånger
Amanda Eriksson Torgén, Jemtland Innebandy
Zanna Stjernberg, Jemtland Innebandy
Kajsa Marklund, Jemtland Innebandy
Tova Malmberg, Jemtland Innebandy
Moa Sjögren, Jemtland Innebandy
Amanda Niemistö, Jemtland Innebandy
Olivia Wallin, Jemtland Innebandy
Amanda Ottosson, Jemtland Innebandy
Nadia Andersson, Jemtland Innebandy

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar