Foto: IFF
Landslag

”Mycket gör vi bra, förutom att vi frilansade på slutet”

Ny seger för Sverige i VM-kvalet.
Serie: VM-kval. Matchstart: 19:00
Sverige
17 - 0(7-0, 7-0, 3-0)
Tyskland

Herrlandslaget fortsätter planenligt att vinna stort och visa upp ett tempofullt spel i VM-kvalet. I den andra kvalmatchen besegrades Tyskland med 17-0. Tyskland som är ett tuffare motstånd än övriga lag i gruppen.

– Det var mycket som var bra idag men vi tappar i kvalitét och koncentration ju längre matchen lider. Det är i andra perioden som vi slutar jobba med det vi har pratat om och istället letar instick och snabba avslut. Vi pratade lite om det inför tredje och då blev det bättre även om vi på slutet mest sprang runt och frilansade. Men vi vinner med 17-0 och jag är verkligen inte missnöjd, väldigt mycket gör vi bra, förutom att vi frilansade, säger förbundskapten Mikael Hill.

TV: Se Sveriges 1-0 mål efter 11 sekunder 

Sverige fick en kanonstart på matchen med målredan efter 11 sekunder när Gustav Fritzell gjorde sitt första av tre mål, frispelad av Kim Nilsson efter att Tyskland misslyckats med en frislagsvariant i eget hörn. Sverige hade 7-0 efter den första perioden och 14-0 efter två perioder.

– Det vi gör bra, framförallt i början av matchen är att vi är beslutsamma. Vi kommer ut starkt direkt precis som vi hade pratat om innan och sätter de på hälarna. Vi har också många nya detaljer i spelet som vi jobbar med och det är något spelarna tar till sig väldigt bra matchen igenom och verkligen försöker utveckla.

Några speciella detaljer? 

– Vi har ju pratat om vår rörelsemönster, spelet med boll och att jobba i nya ytor som vi inte jobbat i tidigare. Framförallt att alltid ta ny yta när man spelat bollen vidare. Man ser att  många är ovana med det men samtidigt får vi bra rull när det sitter. Det är flera mål idag som kommer mycket vackert för att vi släpper, ta ny yta och skapar lägen.

Efter tre mål Sverige i den tredje perioden skrevs slutresultatet till 17-0. När Sverige mötte Tyskland i VM 2016 vann Sverige med 11-0.

– Jag tycker att vi gör det bra i två perioder. Sedan har vi lite oskärpa i sista som blir lite komiskt när vi missar öppna mål. Jag bränner väl själv tre öppna, säger Rasmus Enström vars femma stod för hälften av Sveriges mål:

– Vi har pratat om att släppa snabbt och ha kvalitét på bollarna. Det tycker jag vi har och vi får bra rull. Det känns som vi matchar varandra bra i femman.

Sveriges 3-0 mål gjordes av Jonathan Nilsson vilket var hans första mål i a-landslaget.

TV: Se Jonathan Nilsson mål här 

Imorgon lördag 13.00 möter Sverige Slovenien.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar