Foto: Per Wiklund
AIK IBF

Brottman vill laborera och utmana spelarna under Sibylla Games

Falun vann försäsongsturneringen Czech Open och inledde Sibylla Games med seger över AIK. I laget finns flera nya unga spelare. -Det finns ett hjärta i spelarna och det är kul att se, säger Faluns tränare Thomas Brottman.

Falun inledde Sibylla Games igår fredag med seger över AIK med 6-4. En seger där landslagsspelare Rasmus Enström, Emil Johansson, Johan Rehn och Johannes Larsson vilade. Saknades gjorde även Alexandre Galante Carlström som inte var på plats i Växjö. Trots betydande spelartapp vann Falun efter att ha vänt underläge 1-3 till 6-4 i den sista perioden.

– Jag tycker det var bra. Vi börjar lite sådär, mycket för att vi håller på med lite andra system och sådär så det var lite virrigt. Jag tycker alla försöker och vill någonting. Sen är det bollstrul och sånt där men det får man köpa på en försäsong, säger Faluns tränare Thomas Brottman.

Har ni valt att fokusera på något extra under helgen?

– Det vi har sagt är att vi kommer laborera väldigt mycket mellan olika försvarsspel, ge de vissa uppgifter som vi inte kommer läggas oss i och förklara utan de ska sköta det i formationerna rätt mycket. Laborera i olika miljöerna så att vi kan se hur de reagerar på vissa saker. Men vi kommer gå för vinst, men spelet kan bli si och så, beskriver Brottman som vill utmana spelare:

– Vi vill utmana de lite och få de att tänka lite och få de att kommunicera med varandra för att lösa uppgifter och problem. Så att de är på tårna hela tiden. Jag har haft den här truppen i många år nu så vi måste hitta alla möjligheter till att hålla de på tå.

Det var flera nya namn i Faluns laguppställning då flera unga spelare har fått chansen både i försäsongsturneringen i Prag och under Sibylla Games.

– Vi har ju många unga spelare, till och med en femtonåring som är med och spelar. Det är kul att se att vi har någonting på gång där underifrån också som vill saker. Det var viktigt för oss. Det var skarpt läge för oss och jag tycker de visar att de vill vara på den här nivån.

Hur tycker du att de unga spelarna har klarat av spelet hittills?

– Jättekul, Gomez gör till och med mål och de gör det jättebra. Det finns ett hjärta i spelarna och det är kul att se. Sen skillsen får vi jobba upp. De får träna med oss dagligen och även spela matcher med oss här, det hoppas vi ger de en boozt, avslutar Brottman.

TV: Se målen från matchen här

Ikväll lördag kl 17:00 spelare Falun ny match. Då mot Mullsjö som i sin tur vann över AIK med 8-1.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar