Foto: Lennart Roos
Jönköpings IK

Efter vattenläckan: ”Vi får jobba för att vinna de här tre poängen”

Jönköping stod emot bra mot topplaget Täby som till slut vinner med 5-2.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 15:00
Jönköpings IK
2 - 5(0-1, 1-2, 1-2)
Täby FC

Matchen Jönköping mot Täby sköts upp i en och halv timme på grund av en vattenläcka i taket vilket gjorde att det droppade in vatten när det snöade i Jönköping. När matchen väl kom igång var både lagen i relativt stela och det dröjde innan tempot höjdes. 0-1 Täby efter den första perioden.

– Vi har ganska svårt i början att få till våra uppspel och Jönköping har väldigt snabba och kvicka spelare som går på kontringar. Vi hade det lite tufft men har kommit in i det, säger Täbys Josefin Ulvhag till SSLPlay.se efter den första perioden.

Tre mål i den andra perioden som till stor del präglades av ett ryckigt spel efter flera utvisningar. 1-3 av Linnea Wiregård i paus inför en avslutande tredje period som Täby till stor del kontrollerade. När Jönköping försökte jobba sig ikapp gjorde Julia Croneld två mål innan Michaela Lundmark putsade till siffrorna med 14 sekunder kvar. Slutresultat 2-5.

– Det är en tuff match och vi får jobba för att vinna de här tre poängen. Jag tycker att vi gör det jättebra till slut. Vi släpper in två och det får vara godkänt med tanke på att vi släppt in så mycket innan, säger Täbys Moa Tschöp och utvecklar:

– Vi håller oss till vår gameplan och det har vi inte gjort i andra matcher. Vår andrafemma producerar också och det tycker jag är riktigt starkt av dem, säger Tschöp.

Segersiffrorna hade kunnat vara större om det inte vore för Jönköpings målvakt Elin Pettersson.

– Det är alltid surt att förlora men ändå skönt att kunna rädda oss i vissa situationer. Idag skjuter vi alldeles för lite. Bara fyra skott i första perioden vilket inte är okej. Vi kommer inte dit alls idag.

TV: Se målen från matchen här 

Nu väntar VM-uppehåll till den 16:e december.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar