Foto: Jonathan Rudman
VM 2017

Cecilia Di Nardo historisk

Danmarks Cecilia Di Nardo blev med sitt 2-1 mot Tyskland historisk som den som totalt gjort flest mål i VM.

Danmark slutar nia i VM efter att vunnit sista matchen mot Tyskland med 4-3. 2-1 målet av Danmarks stjärna tillika Malmö FBC spelare Cecilia Di Nardo blev historisk. Målet var Di Nardos 38 i VM-mål vilket gör henne till tidernas bästa VM-målskytt.

– Jag hade inte koll på det innan VM. Det var helt oväntat att jag hade chansen och det var först när min mamma ringde för några dagar sedan som jag fick reda på att det var nära. Känslan är helt fantastisk, säger en väldigt glad Cecilia Di Nardo efter matchen.

Danmark slutar nia vilket är en förbättring med en placering från förra VM.

– En niondeplats är man nöjd med även om det inte var jättekul när vi förlorade mot Lettland i så jämn match. Det är jättekul att vi förbättrat oss från förra VM. Vi kunde ha vunnit över Lettland om vi satt chanserna och det är bra för oss att veta att vi är nära. Det kan göra att vi tränar lite mer och fortsätter utvecklas. Men vi ska helt klart vara nöjda med en niondeplats.

Ett Danmark som ställde ett ungt och oerfaret VM-lag på planen i Bratislava.

– Det är flera som har tagit större ansvar än vad som har förväntats. Nu är de en VM-turnering rikare och det är erfarenhet som vi kommer ha nytta av i nästa VM. Hela laget har utvecklats och kan fortsätta utvecklas framåt. Vi har ju inget U19-landslag så får många är det stort steg att vara här. Jag tycker att vi har varit bättre än vad man kunde förvänta sig av oss.

VM är med matchen mot Tyskland över för Danmark och Di Nardo som passar på att skicka en hälsning till lagkompisen i Malmö FBC, Ellen Rasmussen.

– Jag tror Sverige vinner och stort lycka till i Ellen, avslutar Di Nardo.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar